Real Madrid meest waardevolle club ter wereld, Ajax blijft PSV ruim voor

Foto: Real Madrid meest waardevolle club ter wereld, Ajax blijft PSV ruim voor

Real Madrid is Manchester City gepasseerd als meest waardevolle club ter wereld. Dat blijft uit onderzoek van Brand Finance. Ajax heeft in de top-50 nog een behoorlijke voorsprong op PSV.

Real Madrid is Manchester City gepasseerd als meeste waardevolle club

Het merk Real Madrid werd op 1,8 miljard euro getaxeerd, een stijging van zestien procent. Dat heeft te maken met sportieve successen als de Champions League-zege en de winst van de landstitel, maar ook met de komst van Kylian Mbappé. Daarmee is de De Koninklijke Man City, dat vorig jaar bovenaan stond, weer gepasseerd. Het rapport is samengesteld met behulp van input van verschillende experts, meldde Brand Finance.

Uit de berekeninge blijkt dat Real Madrid een van de grootste merken ter wereld is, en zelfs sterker dan merken als Google, Coca-Cola, Ferrari en Rolex, aldus Brand Finance. “De status van Real Madrid als een van ‘s werelds meest herkenbare en prestigieuze voetbalclubs wordt onderstreept door de perfecte scores op verschillende aspecten, waaronder investeringen in de selectie, de waarde van Estadio Bernabéu en sponsorcontracten.”

Manchester City werd overigens ook weer groter. De merkwaarde van de Engelse grootmacht steeg met zeven procent naar 1,7 miljard euro. FC Barcelona staat derde op de lijst van meest waardevolle voetbalmerken. Dat heeft volgens het onderzoeksbureau ook te maken met de rol van La Masia, de jeugdopleiding. De opkomst van spelers als Lamine Yamal, Pau Cubarsí en Fermín López biedt hoop voor de toekomstige waarde van Barça.

Ajax en PSV in top-50

Twee Nederlandse clubs prijken in de top-50 van deze lijst. Ajax steeg ondanks het dramatische seizoen van de dertigste naar de 26ste plaats. PSV werd landskampioen en overwinterde in de Champions League, maar blijft op de 44ste plaats steken.

Verrast door de waarde van Ajax t.o.v. PSV?

  • Echt wel
  • Nee hoor
965+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie