Real Madrid verslaat Valladolid na rust, Bayern wint spektakelstuk

Zowel Real Madrid als Bayern München heeft zondagmiddag een overwinning geboekt. In Spanje toonde klein duimpje Real Valladolid zich een taaie tegenstander voor De Koninklijke, maar het sterrenensemble van Carlo Ancelotti maakte uiteindelijk geen fout. En dat gold dus ook voor de Rekordmeister uit Beieren.

Real Madrid wint ondanks gebrek aan productiviteit ‘RMJ’ van Valladolid

Real trad in Madrid aan zonder sterspeler Jude Bellingham, die er een maand uitligt door blessureleed. Arda Güler stond daardoor op de as, met voor zich het levensgevaarlijke trio Rodygro – Kylian Mbappé – Vinicius Júnior. Toch was het een middenvelder die, pas na rust, de score moest openen: Federico Valverde trof doel, op aangeven van Rodrygo. Vervolgens gooiden de Galacticos de wedstrijd in het Bernabéu vrij eenvoudig op slot. In de slotfase pikten invallers Brahim Diaz en Endrick ook nog een graantje mee: 3-0.

Scoreverloop: 1-0 (53′) Federico Valverde, 2-0 (88′) Brahim Diaz, 3-0 (90+6′) Endrick.

Bayern München zegeviert na wedstrijd met vijf doelpunten in Wolfsburg

De wedstrijd op slot gooien zat er voor Bayern ondertussen niet in, want op bezoek bij VfL Wolfsburg was het een enorm open en vooral vermakelijk spektakelstuk. Jamal Musiala scoorde al vrij vroeg de 0-1, maar Bayern gaf de voorsprong rondom de theepauze weg door twee goals van Lovro Majer. Een eigen goal van Wolfsburg-speler Jakub Kaminski hielp de topclub uit München terug op gelijke hoogte en het slotakkoord kwam van Serge Gnabry, die acht minuten voor tijd voor een Bayern-zege zorgde.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Jamal Musiala, 1-1 (47′) Lovro Majer, 2-1 (55′) Lovro Majer (strafschop), 2-2 (65′) Jakub Kaminski (eigen goal), 2-3 (82′) Serge Gnabry.

Welke ploeg schat jij momenteel hoger in?