Real Madrid wint Super Cup: debutant Mbappé drukt direct stempel

Foto: Real Madrid wint Super Cup: debutant Mbappé drukt direct stempel

Real Madrid heeft in Warschau beslag gelegd op de zesde Europese Super Cup. Na een stroeve eerste helft tegen Atalanta Bergamo kwamen de vedettes in het tweede bedrijf los. Kylian Mbappé maakte tijdens zijn debuut meteen een goal en kon direct het feestje mee vieren.

Real Madrid wint de Europese Super Cup ten koste van Atalanta Bergamo

In Warschau waren de ogen vooral gericht op Kylian Mbappé. De superster kwam deze zomer over van Paris Saint-Germain en kon bij zijn debuut voor Real meteen jagen op een prijs. In een verder rustige transferzomer voor De Koninklijke was de opstelling verder weinig anders dan dat we gewend zijn, natuurlijk wel met het verschil dat Toni Kroos gestopt is. Bij Europa League-winnaar Atalanta spelen de perikelen rond Teun Koopmeiners, die weigert te trainen en te spelen voor La Dea. Bepaalde afspraken zouden geschonden zijn wat betreft een transfer naar Juventus. De Noord-Italianen willen het onderste uit de kan halen tijdens de onderhandelingen, waarschijnlijk komt het nog wel tot een akkoord.

Rustige eerste helft

Hans Hateboer is al vertrokken uit Bergamo: hij verkaste naar het Franse Stade Rennes. Marten de Roon keerde juist terug na blessure, en meteen als aanvoerder. Mitchel Bakker begon op de bank. In de openingsfase drong Real de tegenstander meteen al terug, en had het onafgebroken voor lange tijd de bal. Mbappé tructe de bal door de benen van De Roon, maar een echt grote kans leverde dat niet op. Atalanta reageerde in de counter: een voorzet belandde op de arm van een Real-speler, eerder vond er echter al een duwfout van Ademola Lookman plaats.

Mbappé en Vinícius Júnior probeerden vervolgens gevaarlijk te worden. Het schot van de Fransman werd echter geblokt, terwijl de Braziliaan net tekort kwam na een voorzet van Dani Carvajal. Na een klein half uur kregen de Italianen een grote kans. De Roon gaf hard voor en uiteindelijk via Real-verdediger Éder Militão eindigde de bal op de kruising. Jude Bellingham ging even later hard door op doelman Juan Musso en kreeg geel. Vinícius was vervolgens woedend op De Roon. De Nederlander gaat neer bij een overtreding van de Real-aanvaller. Volgens Vinícius stelt de controleur zich echter schromelijk aan, maar de gele kaart volgde wel.

Real na een uur op voorsprong

Vlak voor rust kreeg Real nog een geweldige kans in de weinig enerverende eerste helft. Met een leep passje zette Vinícius zijn landgenoot Rodrygo vrij voor het doel, maar raakte laatstgenoemde van dichtbij de lat. Na rust kwam het eerste gevaar van Atalanta. De Roon gaf een prima voorzet op Mario Pasalic, die zijn kopbal in de verre bovenhoek nog gered zag worden door Thibaut Courtois. Na een klein uur spelen snelde Vinícius aan de linkerkant langs zijn directe tegenstander, hij zette voor waarna Federico Valverde van dichtbij kon intikken: 1-0. Zo was de ban gebroken en had Real de gewenste voorsprong.

Mbappé direct belangrijk voor Real

De Spanjaarden wilden er direct op en over. Vinícius dook snel na de openingsgoal alleen op voor Russo. De Argentijnse goalie redde knap op de inzet van de aanvaller. Even later moest hij weer handelend optreden om de tweede treffer te voorkomen. Uitblinker Bellingham probeerde het vanuit een moeilijke hoek, maar kreeg de bal niet langs de doelman. Vervolgens ging Isak Hien in de fout, die op een gevaarlijke plek balverlies leed tegen Rodrygo. Vinícius bereikte via een omweg Bellingham. De Engelsman hield het overzicht en speelde Mbappé vrij, die attent en overtuigend afmaakte: 2-0. Zo had de superster direct zijn treffer te pakken tijdens het debuut.

Bakker, die bij PSG nog samenspeelde met Mbappé, kwam binnen de lijnen voor de Italianen. Hij kon echter niet voorkomen dat de Real-vedettes makkelijk door de verdediging bleven snijden. Rodrygo werd in stelling gebracht, maar zijn inzet kon Musso niet in verlegenheid brengen. Vinícius wilde zelf ook nog scoren: zijn inzet viel bijna via een Italiaans been binnen, maar caramboleerde net niet over de lijn. Na de nodige wissels werd er niet meer gescoord, Atalanta kon weinig meer uitrichten al toonde Lookman zich af en toe nog bedrijvig. Het duel eindigde in 2-0.

Het betekende de zesde Europese Super Cup voor Real Madrid, waarmee het alleen recordhouder wordt. Het lijkt een opmaat voor weer een machtig Europees jaar, de concurrentie is gewaarschuwd. Mbappé won bij zijn eerste duel voor de club meteen een prijs. Voor Atalanta was het prachtig om op dit podium te mogen spelen, maar kwam tegen de wereldmacht simpelweg te kort.

Scoreverloop: 1-0 (59′) F.Valverde, 2-0 (’68) K.Mbappé

Is Real te stoppen dit seizoen?

  • Denk het toch wel
  • Echt niet!
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie