‘Recordtransfer NAC op klappen’

Foto: ‘Recordtransfer NAC op klappen’

NAC leek in de handjes te kunnen wrijven met de transfer van Aimé Omgba naar KAA Gent, maar de toptransfer staat plotseling op losse schroeven meldt De Telegraaf. Volgens de krant heeft dat te maken met de financiële voorwaarden die NAC aan de transfer heeft gesteld.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

NAC-vertrek Omgba op losse schroeven

“De reden is het feit dat NAC tegen eerdere afspraken in het vaste gedeelte van de transfersom (2,8 miljoen euro) in één keer wil ontvangen, melden bronnen rondom de verbolgen Belgische club, die al is doorgeschakeld naar het alternatief voor Omgba”, schetst de ochtendkrant.

Volgens Gent zou technisch directeur Peter Maas zijn teruggefloten, waardoor de Belgen inmiddels hebben doorgeschakeld naar Mathias Delorge. De international van België Onder-21 staat momenteel nog onder contract bij Sint-Truiden. Voor Omgba zou het klappen van de transfer persoonlijk een zware domper zijn, die al van een vertrek bij NAC uitging.

NAC loopt mogelijk vele miljoenen mis

Maar niet alleen voor Omgba zijn de druiven zuur, ook NAC loopt een flink bedrag mis. De club uit Breda zou immers een transferrecord mislopen met een bedrag van om en nabij de drie miljoen euro plus een doorverkooppercentage. Bovendien is er ook nog een conflict met de speler schrijft de krant. “Daarnaast is er nog een verschil van inzicht. De club lichtte de optie in het contract van Omgba, waardoor hij tot de zomer van 2026 onder contract zou staan, maar volgens de advocaat van de spelers gebeurde het lichten van de optie onrechtmatig, omdat er geen sprake is van een riante salarisverhoging. Bij het afketsen van de transfer lijkt de gang naar de arbitragecommissie onvermijdelijk.”

Verwacht jij dat de transfer van Omgba naar Gent nog plaats zal vinden?

  • Ja, komt nog wel goed
  • Nee, die gaat klappen
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie