Recordzege AZ, uitblinkende Parrott en gedegen PSV | SN Team van de Week 5

Foto: Recordzege AZ, uitblinkende Parrott en gedegen PSV | SN Team van de Week 5

De vijfde speelronde in de Eredivisie zal voortaan bekendstaan als degene waarin AZ een recordzege boekte. De Alkmaarders waren met maar liefst 9-1 te sterk voor sc Heerenveen, een duel waarin Troy Parrott de grote uitblinker was. De club is daarom de hofleverancier van het SoccerNews Team van de Week 5.

SN Team van de Week 5: Parrott grote held van AZ, ook PSV blinkt uit

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Voor AZ was het een weekend om nooit te vergeten. Waar de ploeg van Maarten Martens in de eerste helft nog moeite had met de Friezen, liep het na de theepauze uit tot een monsterscore. Parrott was de beste man van het veld en is dan ook Sterspeler van de Week. Ook Wouter Goes, Sven Mijnans en Ibrahim Sadiq hebben een plaatsje gekregen.

PSV kon eveneens tevreden terugkijken op het weekend. Peter Bosz zag dat zijn team ditmaal geen problemen had met NEC Nijmegen en het levert drie spelers aan het sterrenteam. Naast de spelers van AZ en PSV zien PEC Zwolle, FC Groningen, FC Twente en Go Ahead Eagles ook selectieleden terug in de samengestelde ploeg.

Keeper: Jasper Schendelaar (PEC Zwolle)

PEC Zwolle leverde een uitstekende prestatie door FC Twente in Enschede op een gelijkspel te houden. Jasper Schendelaar ontwikkelde zich daarbij tot een uitblinker. In de tweede helft werkte de tegenstander nog hard om een doelpunt te maken en hield de doelverdediger zijn niveau, waardoor PEC Zwolle een punt mee naar huis kon nemen.

Rechtsback: Bart van Rooij (FC Twente)

Bart van Rooij kwam deze zomer over van NEC en heeft zichzelf in een razend tempo aangepast. Onder leiding van Joseph Oosting heeft hij nu al een belangrijke rol gekregen. Als rechtsback weet hij zowel opkomend als verdedigend zijn rol te pakken en mee te komen met het team. De volgende stap is om nóg bepalender te zijn.

Centrale verdediger: Wouter Goes (AZ)

Dat AZ zo’n grote zege boekte, kwam mede door het goede spel van Goes. De centrale verdediger slaagde er opnieuw in om zijn elftal goed neer te zetten en de juiste beslissingen in de opbouw te nemen. Daarnaast bleek opnieuw dat de defensie van AZ als een huis staat en tegenstanders daardoor nauwelijks ruimte krijgen om te voetballen.

Centrale verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

Bij PSV was Olivier Boscagli wederom een van de uitblinkers. Het is niet voor niets dat Bosz hem zo graag in Eindhoven wilde houden: hij is dé motor van elke Eindhovense aanval. Boscagli weet vrijwel altijd het overzicht te houden, heeft een ijzersterke pass in zijn benen en staat in verdedigend opzicht positioneel vrijwel altijd goed.

Linksback: Matteo Dams (PSV)

Aan het einde van de transferperiode werkte PSV keihard om nog een linksback binnen te halen, maar met Matteo Dams lijkt de club er allang een in huis te hebben. De vleugelverdediger is nog jong, maar liet zich tegen NEC positief zien. De kans is dan ook aanzienlijk dat hij komende week zijn Champions League-debuut zal maken.

Middenvelder: Jerdy Schouten (PSV)

Over architecten gesproken: Jerdy Schouten is intussen voor PSV onmisbaar. De middenvelder staat op de radar van FC Barcelona en verdient dat ook. Op het veld is hij amper zichtbaar, maar hij vervult cruciale onderdelen van de Eindhovense aanvallen. Dat in combinatie met het vuile werk dat hij opknapt, maakt dat hij voor Bosz een ideale verbindingsspeler is.

SN Team van de Week 5.

Middenvelder: Leandro Bacuna (FC Groningen)

FC Groningen sleepte zaterdagavond uit het duel met Feyenoord een gelijkspel. Met Leandro Bacuna voorop in de strijd wist het de Rotterdammers in de slotfase te verrassen. De ervaring die hij in de ploeg brengt, valt niet te onderschatten. Naar verwachting zal Bacuna dit jaar dan ook nog veel vaker een positieve bijdrage leveren.

Middenvelder: Sven Mijnans (AZ)

Dit moest hét seizoen worden van Mijnans en hij is hard bezig om dit voor elkaar te krijgen. Niet alleen was hij tegen sc Heerenveen verantwoordelijk voor de openingstreffer, ook heeft hij intussen een oog ontwikkeld voor de belangrijke ruimtes op het veld. Het maakt dat de middenvelder tegen de Friezen vaak betrokken was bij prachtige aanvallen.

Rechtsbuiten: Ibrahim Sadiq (AZ)

Aan de rechterkant van het veld kon AZ via Sadiq veel gevaar stichten. Met zijn technische vermogen en snelheid weet hij tegenstanders achteruit te dwingen en zijn ploeggenoten te helpen. Hij zette een doelpunt op zijn naam en wist daarnaast twee assists af te leveren. Daarmee zette hij zijn handtekening onder de overwinning.

Centrumspits en SN Sterspeler van de Week 5: Troy Parrott (AZ)

De doelpuntendroogte van Parrott was zaterdagavond direct volledig weg. Met maar liefst vier doelpunten was hij een cruciaal onderdeel in de 9-1 zege. Langzaamaan weet de centrumspits zijn plek in het team van AZ te vinden en schudt hij de druk van zich af. Het valt niet mee om Vangelis Pavlidis te doen vergeten, maar Parrott is hard op weg om zich te onderscheiden.

Linksbuiten: Victor Edvardsen (Go Ahead Eagles)

Victor Edvardsen heeft bij Go Ahead Eagles ook zijn vorm te pakken. In het duel met Sparta Rotterdam won Go Ahead Eagles met 1-2. De aanvaller maakte het tweede doelpunt namens de club uit Deventer en was ook nog eens dichtbij met een schitterend schot van afstand. Helaas voor hem kwam de bal hard op de lat terecht.

Wie was de beste bij AZ?

  • Goes
  • Mijnans
  • Sadiq
  • Parrott
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie