Reden voor topfitte Feyenoord-spelers benoemd: “Durf ik wel te stellen”

Foto: Reden voor topfitte Feyenoord-spelers benoemd: “Durf ik wel te stellen”

De kans is groot dat Feyenoord dit seizoen het landskampioenschap kan vieren. De fitheid van de selectie van Arne Slot is dit voetbaljaar veelvuldig benoemd, wat onder meer komt door het werk van Jordan Kroon.

Leerzaam voor Feyenoord-spelers

Tyrell Malacia maakte in het verleden al gebruik van de personal trainer en kreeg het vorig seizoen voor elkaar om dermate fit te zijn dat hij uiteindelijk een transfer naar Manchester United verdiende. Orkun Kökcü, Mohamed Taabouni, Lutsharel Geertruida en Danilo hoorden van hun voormalig teamgenoot over de mogelijkheden en besloten dezelfde stap te maken.

Het is voor de voetballers een belangrijk moment in de week, omdat er ook mensen uit andere sporten aanwezig zijn. Ze zien daardoor van dichtbij wat individuele sporters moeten doen om hun topprestatie te kunnen leveren. “Daardoor worden voetballers geconfronteerd met hoe hard met name de individuele sporters eigenlijk trainen voor hun doelen”, zo vat Kroon het samen bij de NOS.

Kroon, die de spelers een paar keer per week ziet, geeft eerlijk toe dat hij een duidelijk verschil ziet tussen voetballers en andere sporters. “Ik durf wel te stellen dat voetballers lui zijn. Voetballers zijn gewend aan de ondergrens te werken. Dus ze zijn niet gewend om hard te trainen en buiten hun comfortzone te komen.”

Complimenten voor Slot

Volgens Kroon geeft de fitheid van de spelers aan Feyenoord een duidelijk voordeel, al wil hij niets afdoen aan de prestaties van de trainer. “Dat heeft wel degelijk te maken met de fysieke voorwaarden, maar die credits moeten we natuurlijk ook aan Arne Slot geven. Slot heeft ook een andere trainingsmethode en een andere tendens gebracht bij Feyenoord.”

Pakt Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moeten voetballers gemiddeld harder gaan trainen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
611+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie