Regeer baalt van rode kaart en wijst naar keuze FC Twente-trainer Oosting

Foto: Regeer baalt van rode kaart en wijst naar keuze FC Twente-trainer Oosting

Youri Regeer kreeg donderdagavond een rode kaart in de Conference League-play-off tussen Fenerbahçe en FC Twente. De verdediger toonde zich schuldbewust en zag zijn ploeg in de tweede helft compleet overlopen worden. Het leidde uiteindelijk tot een 5-1 overwinning voor de Turkse topclub, waardoor de return een formaliteit lijkt.

Regeer schuldbewust na rode kaart

Na een onnodige sliding aan de zijkant van het veld, werd op aanraden van de VAR, trok scheidsrechter Andy Madley de rode kaart en kon Regeer onder de douche stappen. “Ik moet daar nooit een sliding maken. Ik had het idee dat ik hem half raakte, maar uiteindelijk was mijn been halfhoog. Ik sta hier met een kutgevoel”, waarmee de verdediger zich tegenover Veronica schuldbewust toonde.

Door de rode kaart besefte Regeer dat het voor Twente een hels karwei zou worden in de Turkse heksenketel. “We wisten dat hier wat te halen viel, tot die rode kaart deden wij mee en hadden wij grotere kansen dan Fenerbahçe. Ik benadeelde het team, ze hebben gevochten als leeuwen. Er is heel veel langs mij heengegaan, moet ik zeggen. Maar ik moet nu de rug rechten en kop omhoog.”

Verkeerde keuze Oosting?

Regeer werd door Twente-trainer Joseph Oosting opgesteld als linksback, maar de van Ajax overgekomen middenvelder vertelde daar niet heel blij mee te zijn. “Laat het duidelijk zijn dat linksback niet mijn favoriete positie is, maar we hebben een hartstikke jonge en momenteel dunne selectie dus als de nood er is, zal ik doen wat de trainer wil. We hebben het overlegd en uiteindelijk heb ik het prima ingevuld tot de rode kaart.”

Was de rode kaart terecht?

  • Ja, terecht gegeven
  • Nee, onterecht gegeven
871+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie