Regeer: “Had ook naar andere clubs kunnen gaan”

Foto: Regeer: “Had ook naar andere clubs kunnen gaan”

Youri Regeer koos er deze zomer voor om Ajax te verruilen voor FC Twente. In eerste instantie werd hij gehaald als middenvelder, maar door de blessure van Gijs Smal speelt hij op linksback in Enschede.

Gelegenheids-linksback verruilde Ajax voor FC Twente

Regeer verklaart zijn transferkeuze aan Ajax Showtime: “FC Twente is gewoon een hele grote club in Nederland. Het stadion is altijd binnen no-time uitverkocht, de seizoenkaarten zijn allemaal uitverkocht en als je ziet hoe de club leeft in het oosten, dan is dit voor mij gewoon een perfecte stap.”

“Op mijn leeftijd moet ik ook speelminuten gaan maken. Ik moet hier laten zien dat ik het niveau van de Eredivisie aankan. Voor mij is dat denk ik het allerbelangrijkste geweest. Ik had ook naar andere clubs kunnen gaan, maar het gevoel dat FC Twente mij vanaf de eerste dag gaf, is het allerbelangrijkste geweest. Ik denk dat dit op mijn leeftijd de perfecte stap is.”

Strijd op middenveld

Voorlopig kiest trainer Joseph Oosting voor Michal Sadílek en Matthias Kjolo samen op het middenveld, waarbij ook nog Carel Eiting op de deur klopt en Kjolo spoedig af lijkt te gaan lossen. Voor Regeer is een basisplaats op de as dus ver weg. “Concurrentiestrijd hoort erbij. Misschien kunnen Eiting en ik ook samen spelen, dat is aan de trainer. Ik hoop mij vooral te kunnen focussen op het middenveld, maar als de trainer mij ergens anders nodig heeft, dan zal ik die taken zo goed mogelijk invullen.”

Lof voor Oosting

Over trainer Oosting besluit Regeer: “Het is iemand die heel duidelijk is richting de spelersgroep en ook weet wat hij wil van zijn spelers. In de omgang is hij ook relaxed, hij praat veel met de spelers. Voor mij is het een hele fijne trainer om mee te werken. Hij weet heel goed wat hij met ons wil.”

Regeer is een goede aanwinst voor Twente

  • Eens
  • Oneens
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie