“Reiziger tactisch iets sterker, maar qua type komen ze overeen”

Foto: “Reiziger tactisch iets sterker, maar qua type komen ze overeen”

Saïd Bakkati is komend seizoen net als Hedwiges Maduro assistent-trainer van Ajax. De oefenmeester was afgelopen seizoen nog rechterhand van Dick Advocaat bij ADO Den Haag. Daar had hij onder meer Boy Kemper onder zijn hoede, die een mooie toekomst ziet weggelegd voor Bakkati bij Ajax.

Verrassende overstap Bakkati naar Ajax

Kemper maakte deze zomer zelf de overstap naar NAC Breda, maar vond het zelf wel verrassend dat Bakkati naar Ajax vertrok. “Maar Ajax ziet het dus in hem zitten. Ze kennen hem van een eerdere periode bij de club en blijkbaar heeft hij toen een goede indruk achtergelaten”, vertelt Kemper in gesprek met Ajax Showtime.

De verdediger denkt dat Bakkati goed te vergelijken is met een type als Michael Reiziger. “Volgens mij deed Reiziger ook vaak de veldtrainingen. Hij is ook een type waarbij je niet kan slapen tijdens de training. Hij houdt je wakker. Ik vind Reiziger tactisch iets sterker, maar qua type komen ze overeen.”

Betrokken Bakkati

Kemper wil daarmee Reiziger niet direct boven Bakkati plaatsen. “Ik zeg helemaal niet dat Saïd tactisch slecht is en ik weet ook niet of hij daarin echt dingen naar voren mocht brengen bij ADO. Maar hij kan aanvullend op de hoofdtrainer goed de veldtraining leiden.”

De verdediger denkt dat Bakkati een goede aanvulling is en heel goed weet wat de rol van een assistent-trainer moet zijn. “Hij is tactisch zeker niet slecht, maar hij was er echt voor de spelers. Advocaat was nooit bij ons in het spelershome en hij wel. Hij liep door de spelersgroep heen en kwam met je praten. Dat is echt een rol die voor hem is weggelegd. Hij is een brug tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep en ik denk ook dat een assistent dat moet zijn. Een assistent-trainer moet niet altijd op de voorgrond treden, want dan moet hij hoofdtrainer worden.”

Is Bakkati een goede assistent-trainer voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, is niet goed genoeg
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie