Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Remise Engeland en Denemarken zorgt voor zinderende slotspeelronde

Engeland en Denemarken hebben beide een punt overgehouden aan het onderlinge duel. Daardoor blijft het tot aan de laatste speelronde spannend in poule C.

Vroege voorsprong van Engeland

Waar de Engelsen door de 1-0 overwinning op Servië met een goed gevoel richting hun tweede wedstrijd van het eindtoernooi gingen, was het voor Denemarken belangrijk om te verrassen. Tegen Slovenië moest het namelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Een overwinning op Engeland was dan ook wenselijk.

Engeland ging donderdagavond echter direct uitstekend van start en stond binnen twintig minuten spelen al op een voorsprong. Wie anders dan Harry Kane slaagde erin om de bal van dichtbij tegen de touwen aan te werken, na een geweldige actie langs de zijkant van de ervaren Kyle Walker.

Denemarken raakte echter niet van slag en bracht de stand een kwartier later alweer gelijk. Van ruim 25 meter afstand besloot Morten Hjulmand richting het vijandelijke doel te schieten. Zijn schot belandde overtuigend in de linkerhoek. Het was tevens de ruststand van de wedstrijd.

Opnieuw gelijkspel voor Denemarken

Het eerste kwartier van de tweede helft viel Engeland tegen, waardoor het Trent Alexander-Arnold eruit besloot te halen en Conor Gallagher binnen de lijnen zette. Een paar minuten later was het dichtbij een nieuwe voorsprong. Phil Foden zag zijn schot echter tegen de paal aan belanden.

Aan het einde van het duel probeerde zowel Denemarken als Engeland om in het stadion in Frankfurt nog een zege te forceren. Het zorgde voor serieuze kansen aan beide kanten van het veld, waarbij de spelers telkens niet scherp genoeg voor het doel waren om te scoren.

Engeland blijft in de groep bovenaan staan met 4 punten uit twee wedstrijden. Denemarken en Slovenië staan gedeeld tweede met hetzelfde puntenaantal én doelsaldo. Onderaan staat Servië met slechts een punt. In de laatste speelronde staan Engeland en Slovenië tegenover elkaar, terwijl Denemarken het opneemt tegen Servië.

97+
Janssen vreest doemscenario: “Zorgen zijn gigantisch”