Roda JC herovert koppositie in KKD

Roda JC Kerkrade mag zich weer koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. De Limburgers boekten zaterdagavond een 1-3 overwinning op het veld van NAC Breda.

Perfecte start krijgt NAC op de knieën

SC Cambuur en VVV-Venlo zagen hun puntentotaal eerder op de dag naar tien stijgen, waardoor Roda even zakte op de ranglijst. In het Rat Verlegh Stadion werd dat virtueel al snel weer hersteld. Al na zestien minuten leidde de formatie uit Kerkrade dankzij Enrique Peña Zauner en Maximilian Schmid met 0-2.

Na iets meer dan een half uur spelen keerde de spanning terug in de wedstrijd. Een hoekschop viel precies goed voor Roy Kuijpers, die geen moment nadacht en de bal schitterend tegen de touwen schoot. Er ontstond daarna een interessante wedstrijd voor de neutrale kijker.

In de tweede helft werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege een beker bier. De wedstrijd werd weer hervat, maar NAC slaagde er niet meer in om er een punt uit te slepen. Arjen van der Heide maakte er zelfs nog 1-3 van.

Scoreverloop: 0-1 (4′) E. P. Zauner, 0-2 (16′) M. Schmid, 1-2 (31′) R. Kuijpers, 1-3 (90′) A. Van der Heide