Roda JC wil jonge technisch manager door weinig budget, Joris Mathijsen niet haalbaar

Foto: Roda JC wil jonge technisch manager door weinig budget, Joris Mathijsen niet haalbaar

Keuken Kampioen Divisieclub Roda JC is op zoek naar een jonge technisch manager, vooral door het beperkte budget dat er hiervoor maar beschikbaar is. Bekende ervaren namen zijn niet haalbaar. Dat vertelt algemeen directeur Jordens Peters in gesprek met SoccerNews.nl.

Jurgen Streppel, die hoofdtrainer én technisch manager was in Kerkrade, vertrok in december afgelopen jaar naar Helmond Sport. Algemeen directeur Jordens Peters besloot om de twee technische functies weer te gaan opsplitsen: hij trok Edwin de Graaf aan als hoofdtrainer, maar moet nu nog een technisch manager zien te vinden.

“Ik wil dat het in de toekomst op voetbaltechnisch gebied breed en goed geregeld is, dus dat we niet op nul uitkomen als er op een bepaald moment één iemand vertrekt”, legt Peters uit over zijn plan met het aanstellen van een technisch manager bij zijn club. Zijn zoektocht is inmiddels al enige tijd aan de gang. 

“We zoeken een jonge manager, Iemand die zich nog kan ontwikkelen. Wij hebben met hoofdscout Toine van Mierlo en ook onze hoofd jeugdopleiding al mensen in huis die veel ervaring en contacten hebben. Dat geldt op een bepaald gebied ook voor mij omdat ik zelf uit de voetballerij kom,” vervolgt oud-prof Peters. 

Mathijsen

“De nieuwe man zal geen grote naam worden omdat Roda dit niet kan betalen, dit niet budgetwise is. Een man als Joris Mathijsen is voor ons qua budget helemaal niet haalbaar, dat kan ik inderdaad nu al zeggen”, aldus de AD van de Limburgse club, die bij Willem II met Mathijsen samenwerkte. 

De naam van de oud-international zong in de wandelgangen rond, maar is dus geen optie voor de leiding in het Parkstad Limburg Stadion. Supporters van Roda – dat zondag de burenruzie met MVV won – opteerden zelfs de naam van voormalig topspits en ex-international Patrick Kluivert, maar ook door die naam kan dus definitief een streep.

Goede keuze van Roda om een jonge technisch manager te halen?

  • Ja
  • Nee
479+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie