Roda wacht met lichten optie topscorer Vente uit zelfbescherming

Foto: Roda wacht met lichten optie topscorer Vente uit zelfbescherming

Roda JC wacht zolang als mogelijk met het lichten van de eenzijdige opties van topscorer Dylan Vente (23) en flankspeler Bryan Limbombe (21) om zo risico’s zoals bijvoorbeeld zware blessures uit te kunnen sluiten. Dat bevestigen bronnen binnen de Limburgse Keuken Kampioen Divisieclub tegenover SoccerNews.nl.

De Kerkradenaren hebben gekozen voor deze handelswijze uit een soort van zelfbescherming omdat er sprake is van een eenzijdige cluboptie. Oud-Feyenoorder Vente of Belgisch aanvaller Limbombe zou vóór 1 april, wanneer opties gelicht en aflopende contracten officieel opgezegd moeten zijn, iets kunnen overkomen of er zou tussentijds mogelijk een onwerkbare werkrelatie kunnen ontstaan. 

Dan zouden namelijk de voorwaarden voor het lichten van de cluboptie en het contract kunnen veranderen, vertellen ingewijden binnen de Limburgse club. Zij geven aan dat Roda beide spelers sowieso nog een seizoen aan zich wil binden. De mogelijkheid om Vente, voor wie interesse bestaat uit het buitenland, en Belgisch aanvaller Limbombe langer dan nog één seizoen – dus langer dan de cluboptie – vast te leggen, is ook over nagedacht binnen Roda. 

Maar er wordt door de beleidsbepalers bij de Kerkradenaren ook rekening gehouden met het feit dat beide spelers aan het eind van de huidige competitie een stapje hogerop willen gaan maken, waardoor Roda een transfersom kan ontvangen. De Kerkraadse club heeft wel al talent Sami Ouaissa voor 2,5 jaar vastgelegd. 

De aanvallende middenvelder speelt al sinds zijn vijfde in de jeugdopleiding en stond de afgelopen wedstrijd van de hoofdmacht in de basis tegen koploper PEC Zwolle. 

Moet Vente kiezen voor stap hogerop?

  • Ja
  • Nee
313+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie