Rode Duivel met branie: “Ik verdien het om te spelen”

Foto: Rode Duivel met branie: “Ik verdien het om te spelen”

De gouden generatie voetballers bij België is toch wel stevig uitgedund richting het aankomende WK. Het land lijkt te snakken naar nieuwe sterren, zoals Leandro Trossard. De vleugelaanvaller is geweldig bezig bij Brighton & Hove Albion, hij mikt op een basisplaats in Qatar.

Zo maakte Trossard een hattrick op Anfield tegen Liverpool, en vond hij ook nog het doel tegen Manchester City en Chelsea. Het Laatste Nieuws vroeg de 27-jarige of de Rode Duivel in de vorm van zijn leven is, daar wilde hij best in meegaan. “Aan het einde van vorig seizoen liep het ook al echt heel goed, maar nu komen de doelpunten erbij”, analyseerde de ploeggenoot van Joël Veltman.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

In de Belgische ploeg stond Trossard tot dusver pas acht keer in de basis, wordt zijn geduld daar getest? “Ik denk dat mijn prestaties duidelijk zijn. Ik verdien het om te spelen, maar uiteindelijk is het aan de bondscoach om de keuzes te maken. Ik kan niet meer doen dan ik nu doe, ik speel op een constant hoog niveau en ik scoor. Ik heb getoond dat ik op hoog niveau kan presteren tegen de wereldtop. Ik ben nu klaar voor een basisplaats. Als ik dat nu niet ben, zal ik het nooit zijn”, klinkt het zelfverzekerd.

Trossard heeft niet alleen vertrouwen in eigen kunnen, hij is ook vol lof over de gehele ploeg. “Met een volledige fitte kern moeten wij op het hoogst haalbare mikken en dat is de wereldtitel. Dat wil nog niet zeggen dat het lukt, maar we hebben wel de groep en het talent om wereldkampioen te worden.” Voor de linksbuitenpositie gaat Trossard de concurrentiestrijd aan met Eden Hazard, die de afgelopen jaren juist in een neerwaartse lijn zit.

België de nieuwe wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Trossard een echte smaakmaker van het WK worden?

  • 100%
  • Zie ik niet gebeuren
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie