Romeny blij met herkansing bij Utrecht: ‘Niet nagedacht over vertrek’

Foto: Romeny blij met herkansing bij Utrecht: ‘Niet nagedacht over vertrek’

Ole Romeny kent dit seizoen een vliegende start. De rechtsbuiten heeft al twee keer gescoord en zorgde ook tijdens de overwinning op FC Twente (2-1 winst) regelmatig voor dreiging. Een groot contrast met vorig seizoen, dat zich tekende door tegenslagen. De aanvaller kon weg, maar ging voor een herkansing bij FC Utrecht.

Interview met Ole Romeny, aanvaller van FC Utrecht

Het was genieten voor Ole Romeny zondagmiddag in de Galgenwaard. De zon scheen, het stadion zat vol en FC Utrecht won van FC Twente. “Dat volle stadion is een kwaliteit van ons. We hebben er dan een man extra bij. Je krijgt veel energie van de supporters”, vertelde de aanvaller aan SoccerNews. Samen met heel FC Utrecht beleeft Romeny een beter begin dan vorig seizoen. “Vorig jaar begon ik met een blessure. Ik werd fit, maar kreeg weer een blessure. Ik kwam helemaal niet in dat ritme waar je naar zoekt als voetballer. Gelukkig heb ik nu geen blessures. Laten we dat zo houden.” 

Het is Romeny zelfs al gelukt om zijn doelpuntenproductie te verdubbelen. Vorig seizoen scoorde hij één keer, dit seizoen al twee keer. “Dat komt omdat alles op zijn plek valt. Ik krijg vertrouwen, voel me lekker en maak minuten. Dan kun je constant blijven. Dat was vorig jaar wat moeilijker.” Het vertrouwen dat Romeny voelt van trainer Ron Jans heeft hij afgelopen zomer zelf verdiend. “Er lag wat druk op, want ik moest mezelf laten zien. Maar ik kon gelukkig vol gas geven zonder blessures. Ik voelde me goed vanaf de eerste wedstrijd in de voorbereiding. Ik kon mijn goals maken en assists geven. Daarvoor sta je er als aanvaller.”

Interesse uit Eredivisie en Engeland

Na een moeilijk debuutjaar met slechts vier basisplaatsen was vertrekken ook een optie. Verschillende clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie en ook een club uit de Engelse Championship toonden interesse. Vluchten was voor Romeny echter geen optie. “Als ik eerlijk ben, heb ik niet echt aan een vertrek gedacht. Ik geloof in mijzelf en vertrouwde erop dat ik mijn ding zou doen. Ik ben blij dat ik ben gebleven. Dit is waarvoor ik naar Utrecht ben gekomen. Wedstrijden winnen, in dit stadion, met deze groep jongens.”

Zo ziet de wereld er een jaar later ineens heel anders uit voor Romeny. “Voetbal kan alle kanten opgaan. Daarom moet je wedstrijd per wedstrijd bekijken. Niet te veel naar de toekomst leven. De start is goed en ik wil nu doorgaan, want ik wil altijd meer.” Met zijn 24 jaar ligt er mogelijk nog een mooie toekomst in het verschiet voor Romeny, maar hij houdt de focus op het heden. “Dag voor dag. Elke wedstrijd mijn ding doen en belangrijk zijn. Ik heb vertrouwen in mijzelf. De rest zien we daarna wel.” 

Indonesië

Vanuit Indonesië volgen ze zijn ontwikkeling op de voet, want Romeny heeft via de stamboom van zijn moeder de optie om voor dat land uit te komen als international. Elke dag krijgt hij er berichten over van fans. “Het is bizar hoe groot die support is vanuit Indonesië. Maar ik kan nog geen beslissing nemen. Op dit moment focus ik me op FC Utrecht”, aldus Romeny, die jeugdinterlands voor Nederland speelde.

Romeny bewijst zich onder druk bij FC Utrecht | SN Mixed Zone

Interlands voor Indonesië?

  • Moet-ie doen!
  • Nog even afwachten.
21+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:50
31+
Valentijn Driessen uit fors verwijt richting Priske
23:35
13+
Perez haalt uit: “Een van de meest blinde voetballers van Eredivisie, altijd al”
23:22
103+
Vernietigende foto Priske: “Gezicht Bijlow spreekt boekdelen”
22:49
49+
El Ahmadi trekt op ESPN bikkelharde Feyenoord-conclusie
22:47
229+
‘Noa Lang maakt zelf groot nieuws bekend via Instagram’
22:34
68+
Twijfels bij Klaassen-transfer: ‘Niet wat Ajax écht nodig heeft’
22:20
44+
‘Guus Til om opvallende reden in PSV-basis’
22:04
133+
Perez sloopt Feyenoorder: “Kan gewoon niet zo goed voetballen”
21:48
102+
‘Eredivisie-doelman gaat Bijlow verdrijven uit Oranje’
21:33
17+
Haye liep droomtransfer mis: ‘Heeft erg pijn gedaan’
21:17
16+
Voorbeschouwing Juventus – PSV: PSV begint Champions League-campagne met test in Turijn
21:16
56+
Heracles wil contract rebel verscheuren: ‘Maat is nu vol’
21:00
61+
Donkere wolken pakken zich samen boven Dirk Kuijt
20:46
49+
Nieuw Eredivisie-fenomeen: “Van Persie is anders”
20:35
33+
Timber: “Beetje hetzelfde als Ajax – Feyenoord”
20:24
75+
“Klaassen is geen jongen die stampij maakt”
20:13
200+
Heracles-fans keren zich tegen ‘moordenaar Rai Vloet’
20:00
40+
Go Ahead-trainer grijpt in: “Onprofessioneel”
19:45
471+
‘Explosiegevaar bij Ajax’
19:34
89+
Priske onder vuur: “In tegenstelling tot Van Persie”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie