‘Ron Jans naar Eredivisie-topclub’

Foto: ‘Ron Jans naar Eredivisie-topclub’

Ron Jans staat nog altijd aan het roer van FC Utrecht en daar doet hij het prima. Maar volgens Johan Derksen zou de 65-jarige coach ook uitermate geschikt zijn om een Eredivisie-topclub te trainen. Hij noemt Ajax en Feyenoord als mogelijke bestemmingen.

‘Ron Jans beter dan Francesco Farioli én Brian Priske’

De Snor is niet zo onder de indruk van Francesco Farioli en Brian Priske, blijkt bij Vandaag Inside: “Ik denk dat de technisch directeuren van Ajax en Feyenoord zich verkeken hebben op die trainers. Die Deen, dat ligt al niet goed bij Feyenoord…”

“En die Italiaan, dat vind ik een uitvinder”, aldus Derksen. “Dat is een snotneus zonder enige ervaring. Die doet heel druk voor de dug-out en zo, dat is allemaal show. Zou Ron Jans het niet beter doen dan die twee?” René van der Gijp antwoordt meteen: “Tuurlijk.” Zijn collega gaat nog een stapje verder: “Zo zijn er nog wel meer trainers in Nederland, die dat beter zouden kunnen. Ik vind dat ook een beetje een aanklacht tegen het Nederlandse trainerskorps, om dit soort mensen, die eigenlijk nog niks gepresteerd hebben, bij de topclubs neer te zetten.”

‘Ze hoeven niet te bellen’

Overigens liet Jans zich een aantal maanden geleden al uit over een ‘transfer’ naar de top: “Ik zit nu bij Utrecht, en daar ga ik ook niet weg. Er hoeft dus ook niemand te bellen. Ik heb nog anderhalf jaar een contract en dat dien ik minimaal uit. Ik heb het hier prima naar mijn zin.” Overigens werd hij wel al eens gepolst door één van de twee genoemde clubs: “Toen zat ik bij FC Groningen, het zal ergens in 2008 of 2009 zijn geweest. Het is Ajax of Feyenoord, één van de twee. Ik ben één keer gepolst en daarna heb ik er nooit meer iets van gehoord. Maar ik kijk met heel veel plezier terug op mijn carrière. Niet met het idee: er ontbreekt iets.”

Jans inderdaad beter?

  • Ja
  • Nee
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie