Ronaldo blijft scoren, Spanje ontsnapt

Cristiano Ronaldo heeft zaterdagavond maar weer eens zijn waarde bewezen voor Portugal. In de Nations League-wedstrijd tegen Polen (1-3 zege) pikte de steraanvaller een doelpunt mee.

Portugal dankt Cristiano Ronaldo in Polen

In en tegen Polen had Portugal ruim 25 minuten nodig om de ban te breken. Bernardo Silva zette de bezoekers op het juiste spoor na een fraaie assist van Bruno Fernandes. Een Manchester United/Manchester City-combinatie brak daarmee de ban. Elf minuten later zorgde Ronaldo voor de 0-2 na goed voorbereidend werk van Rafael Leão.

Polen zorgde in de eindfase nog wel voor de aansluitingstreffer. Piotr Zieliński bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar een gelijkmaker bleef uit. Een eigen doelpunt van Jan Bednarek bepaalde de eindstand zelfs op 1-3.

Perisic belangrijk bij Kroatië

Kroatië wist eerder op de avond een zege te behalen in dezelfde groep. Tegen Schotland kwam men nog wel op achterstand door Ryan Christie, maar op aangeven van PSV-aanwinst Ivan Perisic maakte Igor Matanovic de gelijkmaker. Nog voor rust kroonde Andrej Kramaric zich tot matchwinner: 2-1.

Met negen punten uit drie wedstrijden is Portugal de fiere lijstaanvoerder in Groep 1 van Divisie A. Kroatië volgt met zes punten op plek twee, waar Polen drie punten bezit. Alleen Schotland is nog altijd puntloos.

Spanje wint moeizaam

Europees kampioen Spanje heeft geen nieuwe misstap gemaakt in de Nations League. In Groep 4 worstelden de manschappen van Luis de la Fuente met Denemarken, maar Martín Zubimendi kroonde zich alsnog tot matchwinner. Via het been van Pierre-Emile Højbjerg en de grabbelende Kasper Schmeichel viel de bal binnen: 1-0.

Servië wist zich gelijktijdig te ontdoen van Zwitserland. Een eigen doelpunt van Nico Elvedi en een prachtige uithaal van Aleksandar Mitrovic zorgden voor het verschil: 2-0. Breel Embolo kreeg nog wel de kans om de Zwitsers terug te brengen, maar faalde vanaf elf meter.