Ronaldo scoort gelijk voor overleden zoontje, maar United verliest

Foto: Ronaldo scoort gelijk voor overleden zoontje, maar United verliest

Cristiano Ronaldo heeft zijn rentree na een afgrijselijke week, waarin hij en partner Georgina Rodriguez hun zoontje verloren, gelijk opgevierd met een doelpunt. Het was echter niet voldoende om te voorkomen dat Manchester United de kraker tegen Arsenal FC verloor: met 3-1.

Het Emirates Stadium voorzag Ronaldo van een applaus toen hij voor de warming-up het veld opkwam, als steunbetuiging vlak nadat zijn zoontje was overleden. Het tweelingzusje van de kleine werd wél levend op de wereld gezet. Uit haar putte CR7 voldoende kracht om nu al weer in de basis te starten voor United, dat hem keihard nodig heeft. Dat bleek ook wel uit het feit dat Arsenal al na drie minuten (!) op voorsprong kwam, via de jonge linksback Nuno Tavares.

Na een half uur spelen werd de 2-0 van Eddie Nketiah door de VAR afgekeurd wegens buitenspel, maar omdat er bij het geven van de assist op Nketiah een overtreding werd gemaakt door Alex Telles kreeg Arsenal alsnog wel een penalty: die werd benut door uitblinker Bukayo Saka. Lang nagenieten zat er echter niet in, want twee minuten later scoorde Ronaldo de aansluitingstreffer uit een voorzet van Nemanja Matic: 2-1. Bij het vieren van de goal wees Ronaldo naar de lucht; zijn treffer werd opgedragen aan zijn wijlen zoontje.

Buitenspelgoal, gemiste pingel

Na rust leek de Portugees ook nog eens de gelijkmaker binnen te volleyen, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel; lijnentrekken wees uit dat hij inderdaad enkele centimeters te ver naar voren stond. Tot overmaat van ramp miste landgenoot Bruno Fernandes een penalty door op de paal te schieten. Vervolgens deelde Arsenal twintig minuten voor tijd de genadeklap uit: Granit Xhaka vuurde een raket af vanaf een meter of twintig, die was David de Gea veel te machtig. Tot een slotoffensief van United kwam het amper nog.

En daardoor staat Arsenal nu op de vierde plek, die virtueel recht geeft op een Champions League-ticket. Het gat met nummer zes United is nu al zes punten, waardoor het onwaarschijnlijk begint te worden dat Erik ten Hag volgend seizoen het miljardenbal in mag met de Red Devils.

Scoreverloop: 1-0 (03′) Nuno Tavares, 2-0 (32′) Bukayo Saka, 2-1 (34′) Cristiano Ronaldo, 3-1 (70′) Granit Xhaka

TIP: Wint United wél van Chelsea? Ruim driemaal je inleg bij Circus!

Arsenal gaat het CL ticket binnenslepen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie