Ruud Gullit waarschuwt Ten Hag: ‘Verschrikkelijk’

Foto: Ruud Gullit waarschuwt Ten Hag: ‘Verschrikkelijk’

Alles wijst erop dat Erik ten Hag zijn Ajax na dit seizoen gaat verlaten voor Manchester United. Geen keuze zonder risico, zo vindt voormalig topvoetballer Ruu Gullit. Hij waarschuwt de Tukkerse coach voor een flink karwei dat op Old Trafford ligt te wachten.

Volgens Gullit ‘moet het nog maar gaan blijken’ of Ten Hag de juiste man is om United terug aan de absolute top te krijgen. “Maar het voetbal dat hij speelt, is het voetbal dat Manchester United ook wil gaan spelen. Het wordt een verschrikkelijke job. Al die oud-spelers zitten in de tv-studio’s. Neville, Ferdinand, Scholes… Er zit constant druk op dat elftal.”

Daar komt bij dat er een lastige transferzomer wacht, denkt Gullit. “Veel goede spelers zitten bij andere clubs. Je zult heel diep in de buidel moeten tasten. Ze hebben best goede spelers, maar iedereen is de weg kwijt.” Vandaag verloor United nog met 1-0 bij Everton; interim Ralf Rangnick staat daardoor pas op acht zeges in zeventien competitiewedstrijden onder zijn leiding.

De hele constructie met de Duitser vond Gullit sowieso al vreemd. “Het is natuurlijk ook raar dat je een tijdelijke coach aanstelt die straks ook nog consultant wordt. Als hij het zelf niet goed doet, moet je dan gaan luisteren naar wat hij te vertellen heeft en welke coach er volgens hem nodig is?”

‘Van Gaal bang dat Ten Hag het te goed gaat doen’

De claim van Louis van Gaal dat ‘United te commercieel is’, vindt Gullit niet helemaal terecht. “Van Gaal is misschien bang dat het te goed gaat”, lacht hij in de studio bij Ziggo Sports. “Iedere club is commercieel. Dat is Ajax ook. Je moet geld harken om spelers te kunnen betalen en te kopen. Manchester United kon in de tijd van Sir Alex Ferguson alles kopen. Zij hadden toen de macht. Dat is nu gewoon klaar. Voor de supporters is dat moeilijk te accepteren.”

“Het is een enorme klus. Hij moet er de tijd voor krijgen. Ik weet niet of je die krijgt. Die oud-voetballers zitten constant te hakken, dat krijg je voortdurend op je bord. Daar moet je tegen kunnen. Ik zou het leuk vinden als Ten Hag succesvol is, want Nederlandse trainers doen het slecht. We doen iets niet goed. We moeten onszelf ook een beetje aanpassen. Je moet je aanpassen aan het internationale voetbal. Je moet de cultuur en het Engelse voetbal begrijpen.”

Eindigt Man United toch nog in de top-vier dit seizoen? Odd 13.00!

Eens met Gullit?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie