Ruziënde Tadic stopt als international van Servië

Foto: Ruziënde Tadic stopt als international van Servië

Op het EK in Duitsland kreeg Dusan Tadic een aanvaring met bondscoach Dragan Stojkovic. Tadic voelde zich gepasseerd en uitte kritiek op de beslissingen van de trainer nadat hij hem niet in de basis had opgesteld. Na een steek onder water van Stojkovic aan Tadic na het EK is het genoeg voor de 35-jarige ex-Ajacied.

Tadic stopt als international van Servië

Dat Tadic niet bepaald op zijn mond is gevallen weten wij in Nederland al een tijdje. De linkspoot geeft altijd zijn mening en steekt zijn gedachten niet onder stoelen of banken. Dat dit weleens tot conflicten leidt is geen verrassing. Tijdens het EK in Duitsland was het weer raak.

Bondscoach Stojkovic passeerde Tadic voor de duels met Engeland en Denemarken. Dit schoot bij hem in het verkeerde keelgat. Na de wedstrijd tegen Engeland zei Tadic in de Servische media: “Ik ben de beste speler en zou moeten starten.” Tadic was van mening dat Engeland veel meer in de problemen gebracht had kunnen worden met hem in de basis. Tadic werd uiteindelijk weer in genade aangenomen na een gesprek met de bondscoach.

Na het toernooi gaf Stojkovic zijn routinier een steek onder water door in de Servische media te roepen dat hij respect had voor de manier hoe de aanvoerders van Engeland en Spanje omgingen met hun wisselbeurten.

Tekst en uitleg Tadic op Instagram

Op social media laat Tadic van zich horen na zijn besluit: “Ik blijf bij de standpunten die ik heb geuit. Ik benadruk wel dat ik niet van plan was om mijn teamgenoten of iemand anders die deel uitmaakte van het team te beledigen. Laat de journalisten, het publiek, of wie zich ook maar geroepen voelt maar oordelen. Het nationale team is altijd een liefde voor mij geweest. We hebben samen veel meegemaakt. Vreugde, verdriet, glimlachen, bloed, geluk en er was veel pijn en lijden.”

Hij sluit af met de volgende woorden: “Ik geloof dat ik er op een dag weer zal zijn. Na mijn spelerscarrière wil ik in het voetbal blijven, en er is niets beters dan je land te helpen als je kunt. Met mijn familie en vrienden, op de tribune of voor het scherm, zal ik altijd een trouwe fan van Servië blijven.” Tadic speelde twee keer een WK en één keer een EK met de nationale ploeg. Ook speelde hij mee op de Olympische Spelen.

Terecht besluit van Tadic?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie