Salah-Eddine blijft koel: ‘Daar wil je graag antwoord op, he’

Foto: Salah-Eddine blijft koel: ‘Daar wil je graag antwoord op, he’

Anass Salah-Eddine pakt zijn kansen bij FC Twente. De linksback staat tijdens de seizoensopening regelmatig in de basis en kan goede statistieken overleggen. Na twee jaar met weinig speelminuten in de Eredivisie kan dit weleens zijn doorbraak worden. Maar de verdediger laat zich geen extra druk opleggen.

Interview met Anass Salah-Eddine, verdediger van FC Twente

In de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht (2-1) stond Anass Salah-Eddine opnieuw in de basis bij FC Twente. Hij baalde van de nederlaag en de discutabele tegengoal, maar er was ook een lichtpuntje. Voor het eerst dit seizoen mocht hij zijn eigen positie bezetten; linksback in plaats van de rechtsbackpositie waar hij de laatste drie wedstrijden stond. “Op zich maakt het mij niet uit. Linksback is mijn natuurlijke positie, maar als de trainer mij rechtsback nodig heeft, geef ik alles op rechtsback”, vertelt hij aan SoccerNews.

Voor de verdediger is het al erg positief dat hij meer speelt dan vorig seizoen. Salah-Eddine was het afgelopen halfjaar vooral invaller bij FC Twente nadat hij overkwam van Ajax. “Het belangrijkste voor mij is dat ik alles geef. Ik wil de trainer laten zien dat ik degene ben die moet spelen. Dat moet ik zowel op de training doen als in de wedstrijden. Het zou mooi zijn als ik dan heel veel ga spelen, dat is het doel.” 

Meer dan een sierlijke speler

Tot nu toe kan de voormalig jeugdinternational rekenen op goede kritieken en statistieken. Zo staat hij bij FC Twente bovenaan in het rijtje van meeste succesvolle tackles per negentig minuten. “Ik heb natuurlijk weleens gehoord dat ik een hele sierlijke speler ben. Maar ik ben meer dan dat. Ik ben een verdediger. Dat is mijn voornaamste taak. Dan zijn tackles heel belangrijk. Die statistiek kende ik niet, maar het is mooi dat die er is.” 

Zelf krijgt Salah-Eddine niet veel mee van beoordelingen van de buitenwereld. “Ik lees zelf niet veel van wat er in de media wordt geschreven. Het enige waar ik me op focus, is het team en mijn eigen ontwikkeling. Dat is positief op dit moment.” Ook als de SoccerNews-verslaggever van dienst wat druk op de Amsterdammer probeert te leggen, blijft hij de rust zelve:

Salah-Eddine laat zich niet gek maken bij FC Twente | SN Mixed Zone

Begin dit jaar ben je naar FC Twente gekomen. Je hebt even kunnen wennen. Zal ik de druk er even opleggen? Eigenlijk moet het gaan gebeuren dit jaar.
Lacht: “Je wilt graag antwoord daarop, he. Maar het is eigenlijk precies zoals je zegt. Eerst had je Gijs Smal hier. Toen werd ik gehaald. Ik heb tijd gehad om te rijpen en ik ga nu alles geven om alles te spelen.”

Jij laat je niet gek maken, he?
“Nee, helemaal niet. Dat merk je wel, he.”

Je hebt wel weer concurrentie erbij gekregen. Hoe ga je daarmee om?
“Concurrentie hoort erbij. Dat maakt me sterker. Dan weet je dat je elke dag vol moet gaan en niet kan verzaken. Het is mooi om elke dag op de top van mijn kunnen te presteren. Dan haal ik het uiterste uit mijzelf. En dan kan ik laten zien dat ik hoor te spelen.”

Waar moet dat eindigen dit seizoen, voor jouzelf en voor FC Twente?
“We staan voor een mooi Europees avontuur in een mooie poule. En in de competitie gaan we voor het hoogst haalbare.”

Jij als linksback op Old Trafford, voor dat publiek. Dat gaat mooi worden, toch?
“Ja, dat is een mooi vooruitzicht. Echt iets om naar uit te kijken. Ik heb er zin in.”

Zou jij de kranten lezen als je profvoetballer was?

  • Ja, benieuwd wat ze over me zeggen.
  • Nee, beter focussen op je spel.
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie