Salzburg op rand van Champions League, Galatasaray alsnog ten onder

Foto: Salzburg op rand van Champions League, Galatasaray alsnog ten onder

RB Salzburg heeft een grote stap gezet richting de hoofdfase van de Champions League. In de heenwedstrijd van de play-offs won het met 0-2 bij Dinamo Kiev. Galatasaray kwam Young Boys knap terug, maar verloor toch nog in de slotfase.

Na FC Twente heeft Red Bull Salzburg nu weinig problemen met Dinamo Kiev

Nadat het in de derde voorronde van de Champions League afrekende met FC Twente mag Salzburg nu in de play-offs strijden om een ticket voor de hoofdfase van het miljoenenbal. De ploeg van Pepijn Lijnders reisde af naar het Poolse Lublin voor de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev. Na een klein half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong: Dorgeles Nene vond het net op aangeven van Moussa Yeo.

Net na rust verdubbelden de Oostenrijkers de marge. Maurits Kjaergaard, de uitblinker in het tweeluik met Twente, benutte een strafschop. De Oekraïners hadden daar geen antwoord op, waardoor het bij 0-2 bleef. Daarmee zette Salzburg een enorme stap richting de Champions League. Volgende week dinsdag kan het in eigen huis de klus klaren.

Comeback Galatasaray teniet gedaan

Galatasaray ging in Zwitserland op bezoek bij Young Boys. Dat deed de Turkse topclub met voormalig Eredivisie-spelers Derrick Köhn en Dries Mertens in de basis, terwijl Hakim Ziyech vanaf de bank startte. Al snel werd duidelijk dat Gala een moeilijke avond tegemoet zou gaan: Joël Monteiro opende al na drie minuten te scoren. De Zwitserse aanvaller etaleerde een geweldige vorm en maakte vlak voor het rustsignaal de 2-0.

De bezoekers kwamen er niet aan te pas. Na de pauze verving Ziyech Mertens, terwijl halverwege het tweede bedrijf Michy Batshuayi werd gebracht. De Belgische supersub had minder dan een minuut nodig om zich te tonen, en maakte direct de aansluitingstreffer. In de jacht op de gelijkmaker gaf Batshuayi opnieuw thuis: na 72 minuten had onze zuiderbuur Galatasaray op 2-2 gebracht.

Zo leken de Turksen toch nog met een resultaat naar huis te gaan. Verdediger Abdülkerim Bardakci kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart. Niet veel later liet Filip Ugrinic de thuisfans alnoch juichen door de 3-2 aan te tekenen. Zo wonnen de Zwitsers dit knotsgekke duel toch nog, en kunnen zij volgende week dinsdag trachten de voorsprong te verdedigen in Istanbul.

Overige uitslagen

FC Midtjylland – Slovan Bratislava 1-1

Malmö FF – Sparta Praag 0-2

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie