Sc Heerenveen gooit schroom van zich af met zege op 9(!) man FC Groningen

Sc Heerenveen heeft een knappe overwinning geboekt op FC Groningen. De ploeg van Robin van Persie versloeg de tegenstander met 2-1, nadat deze in de tweede helft twee rode kaarten had gepakt.

Vroege doelpunten bij sc Heerenveen en FC Groningen

Binnen tien minuten stond FC Groningen al verrassend op een voorsprong. De defensie van sc Heerenveen lag volledig open en daardoor kreeg Luciano Valente een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op 0-1 te zetten. Valente schoof de bal eenvoudig tegen de touwen aan.

Lang kon FC Groningen echter niet genieten van het doelpunt, want enkele minuten later stond het alweer gelijk. Jacob Trenskow nam de bal namelijk overtuigend op zijn schoen: 1-1. Het gaf sc Heerenveen vleugels. De Friezen waren in de eerste helft nog dichtbij de 2-1, maar het schot van Luuk Brouwers eindigde op de paal.

Aanvallende wissels Van Persie helpen

Na de theepauze zetten sc Heerenveen verder aan en was Etienne Vaessen namens de bezoekers meermaals gevaarlijk met enkele puike reddingen. Hij hield zijn team onder meer op de been door een inzet van Brouwers tegen te houden. Later in de wedstrijd zou Brouwers nog een belangrijke rol vervullen.

Marvin Peersman maakte namelijk een harde overtreding op de speler. Waar de scheidsrechter eerst geel gaf, besloot hij na het terugzien van de beelden alsnog rood te geven. Het resulteerde erin dat FC Groningen moest verdedigen en de thuisploeg een poging wilde wagen om de overwinning over de streep te trekken.

Van Persie voerde enkele aanvallende wissels door en dat betaalde zich uit. Uit de draai zorgde Ion Nicolaescu voor een voorsprong voor sc Heerenveen. Beide ploegen hadden vervolgens nog twintig minuten te spelen, waarin de ploeg van Van Persie niet meer in de problemen terechtkwam. FC Groningen zag Brynjólfur Willumsson ook nog een rode kaart pakken, waardoor het met negen man eindigde.

Scoreverloop: 0-1 (9′) Luciano Valente, 1-1 (12′) Jacob Trenskow, 2-1 (69′) Ion Nicolaescu

Blijft FC Groningen dit seizoen in de Eredivisie?