Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Scheidsrechtersbaas UEFA geeft mening over afgekeurde goal Simons

Foto: Scheidsrechtersbaas UEFA geeft mening over afgekeurde goal Simons

De scheidsrechtersbaas van de UEFA, voormalig toparbiter Roberto Rosetti, heeft voor het eerst gereageerd op de door de VAR afgekeurde goal van Xavi Simons (Nederland) tegen Frankrijk. De treffer werd afgekeurd wegens vermeend hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries, die naast doelman Mike Maignan stond.

Roberto Rosseti: goal Xavi Simons tegen Frankrijk terecht afgekeurd

Rosetti is van mening dat de goal terecht is afgekeurd. Wel erkent hij dat het erg lang (meer dan 2 minuten) duurde voor de VAR een beslissing had genomen. “Er zijn altijd elementen voor verbetering. We kunnen de duur van de beoordeling verkorten.”

Bondscoach Ronald Koeman liet al eens weten dat hij het afkeuren onterecht vond. “Ik denk wel dat Denzel de keeper belemmerde. Maar de keeper reageerde niet en dat kwam niet omdat Denzel daar stond. Dus Denzel heeft de doelman niet belemmerd terwijl hij daar stond. Het zegt ook genoeg dat de videoscheidsrechter heel lang nodig had om de situatie te beoordelen. Voor hem was het ook niet meteen duidelijk. Als iets niet meteen duidelijk is, dan moet je volgens mij dat doelpunt goedkeuren.”

Twee andere positieve veranderingen

Rosetti merkt verder nog op dat scheidsrechters dit EK prijzenswaardig scherp zijn op het inschatten van mogelijke gevaarlijke aanvallen en overtredingen die die afbreken. Daar staat ten alle tijden geel op. Ook is de Italiaan blij met de nieuwe regel dat louter captains verhaal mogen halen bij de leidsmannen. “Dat werkt zeer positief. Veel nationale bonden hebben ook al aangeven dat ze dit goed voor het voetbal vinden.”

De goal werd terecht afgekeurd

  • Eens
  • Oneens
1268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie