Schmidt: ‘Zij kunnen nu status in ons team krijgen’

Foto: Schmidt: ‘Zij kunnen nu status in ons team krijgen’

Dat PSV een waslijst aan belangrijke spelers moet missen, opent juist ook de deuren van andere krachten die normaliter wat minder in actie komen. Dat stelt trainer Roger Schmidt.

De Duitser maakt zich ondanks het moeten missen van Eran Zahavi, Jordan Teze, Cody Gakpo, Noni Madueke, Philipp Max, Ryan Thomas en Richard Ledezma tegen Vitesse morgen geen zorgen maakt. Al bestaat zijn selectie dit keer slechts uit zeventien spelers. “We kunnen maar met elf spelen en vijf reserves inbrengen, dus dat is genoeg. We willen een goede start maken na de interlands en treffen met Vitesse een goede tegenstander, waar we respect voor hebben. We zijn klaar om hen te bestrijden, ook al is het ontzettend jammer dat dat zonder fans moet.”

“Natuurlijk is het niet makkelijk, maar in de laatste wedstrijden misten we ook veel spelers en hebben we toch laten zien dat we kwaliteit kunnen leveren. Het is ook een kans voor anderen, om zichzelf te laten zien. Ze kunnen opstaan en status in ons team krijgen. Ik heb dat bij Érick Gutiérrez en Mauro Júnior ook gezien de laatste wedstrijden”, aldus Schmidt.

Lege tribunes

Vandaag werd bekend dat Zahavi dit kalenderjaar niet meer in actie gaat komen, en dat linksback Max positief heeft getest op het coronavirus. Hetzelfde virus dat nu weer voor een lege tribune zorgt, overigens. Daarover zegt Schmidt nog: “We waren blij in de zomer dat de fans terug konden komen en iedereen voelde hoe anders het voetballen met supporters is, maar de beslissing van de overheid moeten we respecteren.”

“Het zijn moeilijke tijden. We mogen nog steeds voetballen en dat is voor ons een privilege, maar kijken enorm uit naar het moment dat de toeschouwers er weer zijn. De beslissingsbevoegde mensen bij de overheid hebben een verantwoordelijke baan en moeten waken over ieders gezondheid. Daar moeten we respect voor hebben. Als men denkt dat dit de beste beslissing is om de corona-besmettingen terug te dringen, dan zullen we het zo moeten doen.”

Stunt PSV dit seizoen door de Europa League te winnen? De odd bedraagt liefst 51.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zie jij PSV nog altijd als titelkandidaat?

  • Ja
  • Nee, niet echt meer
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie