‘Schokkende uitspraak Van der Sar in Rondo’

Foto: ‘Schokkende uitspraak Van der Sar in Rondo’

Edwin van der Sar was gisteren te gast in Rondo, op Ziggo Sports, en aldaar deed hij een uitspraak die tafelgenoot Jan van Halst als ‘schokkend’ benoemde. Het ging over het feit dat de Ajax-directeur weinig kwijtwilde over de lobby van de betaald voetbalclubs om fans terug in het stadion te krijgen.

De NOS bracht gisteren naar buiten dat de coronamaatregelen met drie weken verlengd gaan worden, waardoor onder meer De Klassieker in een leeg stadion gespeeld zal worden. Samen met de KNVB willen de clubs protest indienen. Van der Sar erkende dat ‘voetbal een stuk minder leuk is zonder publiek’. “Je hebt zelf eigenlijk ook geen zin om te gaan. Er is niemand, er zijn drie mensen in het stadion. Het is niet iets wat je in andere landen ziet, of in Abu Dhabi bij de Formule 1. Het is heel raar dat wij het in Nederland niet op orde hebben, zodat mensen gewoon naar een stadion kunnen.”

Youri Mulder vindt echter dat ‘de belangenbehartiging van de clubs net zo goed niet op orde is’. “Dan zul je toch bij de KNVB en de Eredivisie CV moeten zijn”, countert Van der Sar. Mulder vindt dat te simpel en zou Van der Sar graag zien optreden als ‘gezicht van de betaald voetbalclubs’. “Als een grote naam als Van der Sar een rol kan spelen… Ik weet niet eens hoe de directeur van de KNVB heeft, bij wijze van spreken. Als die aankomt, denken ze misschien: het zal wel. Maar als Van der Sar komt…”

‘Schokkend, wat je nu zegt’

“Uiteindelijk neemt de overheid een beslissing en de overheid is niet echt op de hand van de sport, in mijn ogen”, stelt de oud-doelman echter. Hij betwijfelt of Den Haag extra deuren zal openen voor hem.  “Ik denk dat ze druk zijn met een hoop zaken. Sport staat niet hoog op de ranglijst, helaas.” Die uitspraak noemt Van Halst ‘schokkend’. En Van der Sar erkent dat hij dat eigenlijk ook wel zo ziet.

Marco van Basten merkt dat in andere landen veel meer druk door voetbalclubs wordt opgelegd, Van der Sar hoopt juist op meer medewerking van de fans en hun goede gedrag. “Je zult met je allen de schouders eronder moeten zetten. Als je ziet dat een beperkt aantal mensen niet gevaccineerd is of daar erg tegen is, en het 2G-beleid daardoor wordt tegengehouden, is dat wel frustrerend. Ik denk dat een hoop mensen willen doorgaan met hun leven en naar restaurants, musea en bioscopen willen. En als ze zich niet willen laten vaccineren, kan de keuze worden gemaakt dat ze een aantal dingen niet kunnen doen.” Moet Van deer Sar met Ajax dan niet meer reclame maken voor vaccineren? “Dat zou kunnen. Ik ga het oppakken vanaf maandag.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Vind jij dat ook een ‘schokkende uitspraak’?

  • Ja
  • Nee
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
35+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
323+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
34+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
260+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
249+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
169+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
409+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
89+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
84+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
119+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
77+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
165+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
315+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
69+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
125+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
713+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
121+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
213+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
455+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie