Schöne: “Hij wordt gelijk neergezet als: hij heeft er geen zin”

Foto: Schöne: “Hij wordt gelijk neergezet als: hij heeft er geen zin”

Lasse Schöne heeft in een interview met Voetbal International teruggeblikt op het succesvolle Ajax-team van 2018/2019. Het gaat onder meer over Hakim Ziyech, één van de sterspelers destijds.

Hakim Ziyech ‘liet iedereen aan zijn voeten liggen’

Schöne noemt hem een ‘balkunstenaar’. “Als Mazraoui er overheen ging en hij naar binnen kwam, was hij niet te houden. Ik zei ook tegen hem: ook als jij een man in je rug hebt, ga ik jou de bal inspelen. Jij moet daar de assists gaan verzorgen. Dat klikte enorm goed. Hij was heel belangrijk met zij traptechniek, zijn dribbels en de assists die hij heeft gegeven dat jaar. Buiten het veld was ik ook goed met hem. We zaten ook naast elkaar in de kleedkamer, dus daar werd wel vaak geouwehoerd.”

“Hakim is mentaal heel sterk. Maar omdat hij niet het achterste van zijn tong liet zien, was het vaak: oh, hij wil niet. Het is ook niet het leukste van het vak om elke keer met kritische journalisten te praten, maar het hoort erbij. Ik ga er anders mee om dan hij, maar hij wordt gelijk neergezet als: hij heeft er geen zin in. In die periode kreeg hij ook wat kritiek, maar daar is hij overheen gestapt. Hij is zelf niet veranderd, maar op een gegeven moment ging het draaien en lag iedereen aan zijn voeten. Dat is enorm knap, want als je mentaal wat minder sterk bent, had je daar heel veel last van kunnen hebben”, aldus Schöne, die ook nog de loftrompet uitsteekt voor Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong

“We hadden een hele goede klik, speelden natuurlijk naast elkaar. Als je in de problemen kwam, speelde je hem in en hij dribbelde er een paar voorbij. Het was absurd hoe goed hij dat seizoen was. De manier waarop we speelden was heel lastig te bespelen. Hij zakte vaak uit, ga er maar achteraan. Hij is met bal volgens mij sneller dan de meesten zonder bal. Enorm belangrijke speler.”

Ziyech is nog altijd materiaal voor de absolute top

  • Eens
  • Oneens
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie