Schöne ziet Ajacied verpieteren: ‘Zélfs Ihattaren’

Foto: Schöne ziet Ajacied verpieteren: ‘Zélfs Ihattaren’

Komend weekend neemt NEC het op tegen Ajax; een weerzien tussen Lasse Schöne en zijn grote liefde uit Amsterdam. Het lijkt erop dat er ook komend weekend weer geen Denen in de basis staan bij de Eredivisie-koploper. Mohamed Daramy, Victor Jensen en Christian Rasmussen komen immers amper aan de bak.

Daramy lijkt nog het dichtst bij een basisplaats te zitten. “Ik ken hem niet, heb ook nooit met hem gespeeld. Ik heb hem eigenlijk ook nooit bij Denemarken gezien. Ik kijk niet veel voetbal, zeker geen Deens voetbal. Het zou niet eerlijk zijn om hem te beoordelen”, zegt Schöne in een interview met Ajax Showtime.

Daramy

“Hoe hij in Denemarken aangeschreven staat? Toen hij gekocht werd, was hij het jaar ervoor niet heel aanwezig. Hij blonk in het nieuwe seizoen uit in vijf of zes wedstrijden. Toen werd hij gekocht. Hij heeft heel kort een heel hoog niveau gehaald. Het jaar ervoor heb ik dus niet echt over hem gehoord. De scouts van Ajax zitten echter overal, dat zal niet gebaseerd zijn op twee wedstrijden. Maar hij komt weinig aan spelen toe bij Ajax, dat is duidelijk. Ihattaren kwam erin (bekerfinale tegen PSV, red.), terwijl hij ook buitenspeler is.”

Jensen

Jensen kent hij wél; over hem is Schöne positief. “Hij zat bij het tweede toen ik er zat. Nu is hij al een paar keer verhuurd. Hij kan die sprong naar het eerste net niet maken. Maar hij is een groot talent, echt een goede speler. Hij moet gewoon spelen op zijn leeftijd en het is daarom heel goed dat hij nu elders (verhuurd aan Rosenborg BK, red.) aan spelen toekomt. Het is niet erg als je het bij Ajax nog niet haalt, maar je moet wel spelen. Dat Ajax hem niet definitief wegdoet, zegt wel dat ze iets in hem zien. Ik was zelf ook al 24 of 25 toen ik naar Ajax kwam.”

Rasmussen

Tot slot zegt Schöne over Ramussen: “Hij is een grote jongen. Hij is heel handig met de bal, is snel en is fysiek ook nog eens sterk. Qua karakter is hij een beetje te vergelijken met Dolberg. Hij laat zich niet gek maken. Er zit echt veel kwaliteit in. Ik denk – al weet ik niet wat er met Haller en Brobbey gebeurt – dat hij volgend seizoen wat kansen gaat krijgen. Hij schiet echt net zo hard als Dolberg.”

Ruim zeven keer je inleg als Daramy de láátste goal maakt bij NEC – Ajax! (+250eu bonus voor sitedebutanten)

Daramy gaat nog wel doorbreken bij Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie