Schouten: “Wanneer we gaan sprankelen?”

Foto: Schouten: “Wanneer we gaan sprankelen?”

PSV won vandaag met 0-2 van Willem II, maar het deed allemaal wat plichtmatig aan bij de Eindhovenaren. Die gaan onbedreigd aan kop in de Eredivisie, maar je kunt niet zeggen dat het spel echt sprankelt. Gaat dat nog gebeuren?

Jerdy Schouten noemt verbeterpunt na zege op Willem II

Jerdy Schouten analyseert voor de camera van ESPN: “We kregen in de eerste helft niet veel grote kansen, maar domineerden toen wel al. Dat gebeurt soms, hè, dat zij met zijn allen achter de bal gaan staan. Dan is het een kwestie van de tegenstander kapotspelen en dan komen de kansen vanzelf.” De tweede helft was wat dat betreft al beter: “Ik denk dat meespeelt dat zij toch vermoeider raken. Ze moesten de hele tijd achter de bal aan rennen, van links naar rechts. Uiteindelijk moet je er dan nog wel voor zorgen dat die goal valt en dat hebben we gedaan.”

Het is de laatste tijd niet flitsend wat PSV laat zien… “Wanneer we gaan sprankelen? Wanneer het moet, hoop ik. Maar als we 34 wedstrijden zo spelen en steeds met 2-0 winnen teken ik er ook voor, hoor.” Daar voegt hij op serieuze toon aan toe: “Dat het niet altijd sprankelend is, oké. Maar dat kan ook haast niet.”

De middenvelder stipt een verbeterpuntje aan: “Het is niet altijd even makkelijk, omdat je steeds meer teams ziet die zich gaan ingraven tegen ons. Dan ligt slordig balverlies op de loer, omdat je té snel de beslissende bal wil geven. Dat gebeurt nog iets te veel bij ons, ik denk dat we daar iets rustiger in moeten worden.”

Joey Veerman

Joey Veerman moest met een liesblessure van het veld. Hoe is hij eraan toe? “Ik heb hem wel even gesproken en hij zei dat het niks geks was, dus ik denk niet dat het heel heftig is.”

Gaat PSV nog wel sprankelen?

  • Dat denk ik wel
  • Ik denk het niet
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie