‘Schreuder gooit Ajax-opstelling overhoop’

Foto: ‘Schreuder gooit Ajax-opstelling overhoop’

Ajax-trainer Alfred Schreuder lijkt nog altijd niet zijn ideale basisopstelling gevonden te hebben. De oefenmeester voerde ook tegen PSV weer enkele wijzigingen door. Zo begon Mohammed Kudus op tien en Brian Brobbey in de spits en werd Daley Blind gepasseerd ten faveure van Devyne Rensch. De vele wisselingen in de opstellingen hoeft volgens Schreuder geen probleem te zijn.

Schreuder gaf na afloop van het duel tegen PSV op de persconferentie aan dat het geen zorgwekkend probleem is dat hij nog steeds zoekende is. Geciteerd door Voetbal International stelde Schreuder dat veel topploegen dat probleem hebben. “Soms is het ook noodgedwongen, bij ons ook. Bijvoorbeeld toen Brobbey nog niet fit genoeg was of nu niet kon spelen tegen Rangers, dan speel je dus met iemand anders. Nu maak ik ook andere keuzes omdat Owen Wijndal niet kon spelen en ik heel graag de combinatie Brobbey en Kudus eens wilde zien. Dus dan doe je dat. Dan zijn het een paar veranderingen, maar dat hoeft dan niet per definitie invloed te hebben op de uitslag.”

Blind en Bassey

Dat de afwezigheid van Blind Ajax parten speelde in balbezit vond Schreuder een te makkelijke conclusie. “Ik ben een team aan het ontwikkelen en we willen een bepaalde kant op. Daarbij kies ik nu voor Calvin Bassey en Jurriën Timber in het centrum. Bassey kan af en toe een wat hogere positie innemen op het veld, waardoor hij wat aanvallender staat, maar dat moet hij leren. Wij ontwikkelen ons daar zeker in, maar vandaag was het gewoon niet goed.”

Dat Schreuder tegen Vitesse weer voor andere namen gaat kiezen wilde hij dan ook niet uitsluiten. “Want ik vind niet dat je hoeft te spreken van een ideale basiself. Er zijn er veel meer spelers die kunnen spelen hier bij Ajax, dat zijn er echt wel zestien of zeventien. Dat hebben we nu vaak genoeg benoemd. Daar moeten we onze tijd voor nemen en we moeten ervoor zorgen dat we volgende wedstrijd beter spelen.”

Wie moet Schreuder naast Timber opstellen?

  • Blind
  • Bassey
377+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie