Schreuder ontploft: “Dan moeten ze mij ontslaan”

Foto: Schreuder ontploft: “Dan moeten ze mij ontslaan”

Alfred Schreuder is normaliter de rust zelve, maar gisteravond op de persconferentie na Ajax – Excelsior (7-1) ging de oefenmeester behoorlijk uit zijn plaat. Met name journalist Valentijn Driessen kreeg een veeg uit de pan.

Driessen merkte op dat ‘Ajax onder hem nog geen topwedstrijd heeft weten te winnen’, maar volgens Schreuder is dat te verklaren doordat zijn elftal nog niet optimaal ingespeeld is op elkaar. “Als mensen denken dat dit in drie maanden gebeurt: forget it!”

Driessen countert vanuit de zaal: “Je verliest gewoon alle topwedstrijden. Dan is het toch niet zo raar als er gevraagd wordt waarom Brobbey niet speelt?” Schreuder: “Wij hebben volgens mij van Rangers, zonder Brobbey, met 4-0 gewonnen. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld, dat was ook een topwedstrijd. We hebben 2-1 verloren bij Liverpool met een heel nieuw elftal. Hoeveel spelers heeft Liverpool verkocht? Alleen Mané?”

‘Ga je trainersdiploma’s halen en train een elftal’

“Het is normaal, Valentijn, dat dit elftal tijd nodig heeft. Ga je trainersdiploma’s halen, train een elftal en ga kijken wat er gebeurt in die drie maanden. Maar ga niet op tv onzin lopen verkondigen. In drie maanden kun je geen elftal bouwen. Dat kost veel langer de tijd en zeker als je het soort spelers bent kwijtgeraakt die wij kwijtgeraakt zijn.”

De Telegraaf-journalist vindt dat ‘wat kort door de bocht’ en stelt dat ‘trainers van topclubs niet zoveel tijd krijgen’. “Dat is dan pech. Het interesseert mij verder ook helemaal niet of ik de tijd krijg, ik zeg hoe het is. Wat ik vertel is de waarheid van Ajax en als ik niet de tijd krijg interesseert het mij ook niet. Dan moeten ze mij ontslaan.”

TIP: Wint Ajax van Liverpool? Win 4,35 keer je inleg via Unibet!

Goede reactie van Schreuder?

  • Ja
  • Nee
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie