‘Sensationele terugkeer voor Mo Ihattaren’

Foto: ‘Sensationele terugkeer voor Mo Ihattaren’

Mo Ihattaren doet er momenteel alles aan om terug te keren in de voetbalwereld. Dat vertelt de oud-speler van onder meer PSV en Ajax in een uitgebreid interview met De Telegraaf. Het voormalig toptalent leek volledig afgeschreven, maar voetbalmakelaar José Fortes Rodriguez lijkt de 22-jarige creatieveling weer op het juiste pad te krijgen.

Ihattaren werkt aan sensationele comeback

Ihattaren lijkt zijn voetbalcarrière volledig te hebben vergooid door talloze incidenten, maar de aanvallende middenvelder gaat het toch nog een keer proberen om terug te komen. Ihattaren waagde eerder ook pogingen om terug te keren, maar viel steeds terug. “Maar nu is het duizend procent anders”, vertelt het voormalig toptalent tegenover De Telegraaf. “Fit worden was nooit het probleem, want ik houd van trainen. De sleutel ligt bij mentaal herstellen. Nu is er maandenlang aan mijn mentale gezondheid gewerkt.”

Fortes Rodriguez blijkt de sleutel tot de ommekeer schrijft de ochtenkrant, ‘die in juni van dit jaar bereid werd gevonden een ’Projectteam Mo’ op te tuigen met de gerenommeerde fysiotherapeuten en hersteltrainers Rik Tacken en Camiel van Druten, de diëtiste uit Ihattarens PSV-tijd, Anja van Geel, de voetbaltrainers Nordin Wooter en Soufiane Touzani en de kickboksdocenten Jivan en Nadia Akihary, maar verbond daar één harde voorwaarde aan’. “Dat Bram Bakker daarin kwam als psychiater en dat ik bij Franky Mandias traumatherapie – EMDR – zou ondergaan”, stelt Ihattaren. Daarnaast kan Ihattaren 24 uur per dag een beroep doen op zijn vaste begeleiders Ricardo Kishna en Koen Veenstra.

Emotie-eter Ihattaren

De dood van zijn vader heeft er dusdanig zwaar ingehakt dat Ihattaren daar in de afgelopen jaren veel last van heeft gehad. Dat de coronaperiode er nog overheen kwam deed de linkspoot ook geen goed. Het voormalig PSV-talent verwaarloosde zichzelf compleet en stopte dat onder andere weg in eten. “Ik ben een emotie-eter, zeg maar gerust emotie-vreter. Omdat ik alles had vergooid, geen doel meer in mijn leven had en mentaal in de knoop zat, had ik geen rem meer en at ik me moddervet. Op een gegeven moment woog ik 117 kilo. Overdag sliep ik en ’s nachts was ik wakker. Ik kon niet slapen. Nee, ik wilde niet slapen, want dan begon het. Dan zag ik beelden van mijn vader voor me.”

Familie Ihattaren trapt op de rem

Ihattaren kwam vervolgens ook vaak negatief in het nieuws met onder andere zijn in brand gestoken auto en beslagleggingen op huizen. De oud-Ajacied vertelt in het interview met De Telegraaf dat hij hoopt die tijd achter zich hebben te gelaten. “Het kwam voort uit naïviteit, omdat het in die tijd allemaal zo snel ging. Ik probeerde het goed te doen voor iedereen, maar kon niet inschatten wat goed of slecht voor mij of mijn toekomst was. Bovendien had ik toen nog niet dit team, mijn vangnet, om me heen om me te helpen. Ik schaam me ervoor, omdat mijn familie ook de berichten in de media las. Vanaf nu wil ik alleen nog maar een voorbeeld voor mijn neefjes en nichtjes zijn en niet die rare oom. Ik begrijp inmiddels waar mijn gedrag vandaan kwam, waarom ik sneller geïrriteerd was en wat voor een invloed dat op de mensen om mij heen had.”

Ihattaren zegt veel aan zijn familie te danken te hebben, die op een gegeven moment heeft ingegrepen en hem vertelt heeft dat het niet zo langer door kon gaan. “Mijn broers vroegen me wat ik nu met mijn leven wilde. Ik zei: voetballen. Maar dat kon ik voorlopig vergeten. Zij willen alleen dat ik als mens weer gelukkig word. Godzijdank hebben ze José gestalkt en uiteindelijk zo ver gekregen mij de reddingsboei toe te werpen.” De jongeling hoopt in de toekomst weer in de voetbalwereld terecht te komen, maar waar lijkt hem niet zoveel uit te maken. “Ricardo zei ook heel mooi dat het niet uitmaakt of ik nu bij Elinkwijk of Real Madrid ga voetballen. We praten nu alleen over de mens Mo, die de pijn moet verwerken.”

Ihattaren bijna terug op niveau

Het gevallen toptalent werkt dan ook keihard aan zijn herstel en weet dat hij er zelfs bijna is. “Camiel van Druten en Rik Tacken beschikken over de data uit mijn PSV-tijd en trainen me op tot de fitheid uit die tijd. Ik ben er bijna. En ook op mentaal gebied zet Bram het licht bijna op groen. Elke dag begint en eindigt met een telefoongesprek met hem. Dat wil ik de rest van mijn leven volhouden. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat elke jonge voetballer zulke hulp nodig heeft.” Ihattaren gelooft dan ook dat hij niet nogmaals terug gaat vallen. “Mijn familie, een paar vrienden en de groep professionals die ik om me heen heb, zijn alles wat ik nodig heb. Daar komt niemand meer bij. Ik weet dat er van veel kanten weer aan me gaat worden getrokken als het me is gegund om terug te keren in de voetballerij. Maar ik focus me op de mensen op wie ik kan rekenen en die het beste met mij voor hebben. Ik weet zeker dat mijn vader in het paradijs nu trots op me is. Een betere motivatie om zo door te gaan, is er niet.”

Zie jij Ihattaren terugkeren in het betaald voetbal?

  • Ja, daar geloof ik wel
  • Nee, daar geloof ik niet in
3987+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:17
6+
PSV gefileerd: ‘Grappigste oom van het dorpsfeest uitgefloten in Carré’
10:00
22+
Dubbel drama treft Roda JC
09:50
6+
Shakhtar Donetsk debuteert Oekraïens shirt: ‘Trots’
09:30
11+
‘Joël Matip is gewild en happig om terug te keren’
09:15
17+
Hondstrouwe Thomas Müller pakt Champions League-record
08:50
12+
Trainerscarrousel bij club Cristiano Ronaldo: ‘Haal Zidane’
08:22
43+
Jude Bellingham ontkracht online roddels: ‘We zijn goede vrienden’
08:09
51+
Vincent Kompany bijt van zich af: ‘Bayern München was niet te groot voor mij’
07:47
265+
Peter Bosz laakt slap PSV: ‘Ik hou niet van schijtbakken’
07:35
36+
Wonderkind Real Madrid zet uitroepteken achter overwinning Champions League
07:00
109+
‘Van Persie maakt speeltuinvereniging van miljoenenbedrijf’
23:31
184+
Derksen ziet Nederlandse superster in Champions League: ‘Niet normaal!’
23:15
68+
Mbappé trefzeker voor Real Madrid in Champions League, schiettent in München
23:00
76+
Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan
22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
51+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
66+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
335+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
185+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
160+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie