Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Slecht Ajax-nieuws na verkoop Mikautadze

Foto: Slecht Ajax-nieuws na verkoop Mikautadze

Ajax moet meer spelers dan alleen Georges Mikautadze verkopen, voordat het de transfermarkt op kan gaan. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Financiële middelen Ajax volgens Verweij

Alex Kroes werkt achter de schermen hard aan de samenstelling van de nieuwe selectie. Waar de nieuwe technisch directeur een duidelijk plan voor ogen heeft, bezit hij nog altijd niet de financiële middelen om dit uit te voeren. Eerst moeten er namelijk spelers verkocht worden.

Daarbij zit het probleem binnen Ajax diep. “Ik had gisteren even contact met mensen bij Ajax. Dat geld van Mikautadze kan niet uitgegeven worden voor een vervanger. Er moet heel veel verkocht gaan worden, wil Ajax nieuwe spelers aantrekken”, zo stelt Verweij.

Farioli werkt met selectie aan fitheid

Hoewel Francesco Farioli pas net begonnen is, ziet Verweij nu al positieve veranderingen. Zo wijst hij op de fitheid van de spelers die vorig seizoen niet op orde was. De Italiaanse trainer werkt daar hard aan. “Farioli heeft in ieder geval goed begrepen dat daar verandering in moet komen. Laat hem ze maar aanpakken”, merkt Verweij op.

“Het is te bespottelijk voor woorden dat de spelers bij Ajax de afgelopen jaren veel minder fit waren dan bij PSV en Feyenoord. Het begint bij goede voetballers en daarna of ze fit zijn of niet. Er is gewoon maar wat gedaan. Ajax was soms twee of drie dagen in de week vrij. Spelers liepen om half 2 alweer De Toekomst af.”

Doet Ajax volgend seizoen serieus mee voor de landstitel?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, zeker niet
1592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie