Transferspel rond PSV’er Boscagli: vertrekt hij op laatste moment?

Foto: Transferspel rond PSV’er Boscagli: vertrekt hij op laatste moment?

Gaat hij wel of niet vertrekken? Het zal vrijwel zeker tot het bittere einde van de transferwindow voortduren totdat echt duidelijk is of Olivier Boscagli ook de rest van dit seizoen bij PSV speelt. De top van de Eindhovense club heeft er op de achtergrond een heus transferspel van gemaakt. Niks is wat het lijkt te zijn ook in deze soort van strijd, in ieder geval.

Inside: PSV wil Boscagli niet laten gaan, maar Franse verdediger wil vertrekken naar Brighton

De verdediger in kwestie maakte intern op De Herdgang enige tijd geleden duidelijk dat hij maar al te graag wilde vertrekken. Naar de Premier League om te precies te zijn, want Brighton & Hove Albion had aan de bel getrokken om hem over te nemen. Van het Brabantste land naar de Engelse kust.

Technische baas Earnest Stewart, die drukke tijden kent op dit moment op transfergebied, liet genoemde Engelse club weten dat hij niet meer in gesprek met hen wil. BHA wilden Boscagli een korter contract voorleggen en ondertussen nog een keer met de Eindhovenaren om tafel over deze kwestie.

Tien miljoen euro naar Eindhoven

Tien miljoen wilde de club van de van Feyenoord overgekomen Mats Wieffer over gaan maken naar de regerend landskampioen van Nederland, maar bij PSV hebben ze duidelijk gemaakt dat er niet meer te praten valt. Met andere woorden: PSV wil de centrale achterhoedespeler koste wat het kost niet kwijt.

Maar dit wil in het hele transferspel niet zeggen dat Boscagli zeker niet gaat vertrekken naar het buitenland op korte termijn. Misschien bij een hoger bod namelijk wél. De 26-jarige voetballer uit belastingparadijs heeft die hoop nog niet helemaal opgegeven, al voelt hij inmiddels dat die kans een stukje kleiner is geworden.

Het spel om zijn persoontje zal Olivier Boscagli misschien ook een beetje strelen omdat hij heel erg belangrijk is geworden voor het team van trainer Peter Bosz. Bij hem begin namelijk zo nu en dan het aanvalsplan qua opbouw richting frontlinie waar Luuk de Jong, Johan Bakayoko en Noa Lang staan te wachten om onvermijdelijk de trekker over te halen.

Neemt Olivier Boscagli alsnog afscheid van PSV?

Meer versterkingen voor PSV

PSV is daarnaast ook nog bezig met het binnenhalen van versterkingen. De Japanner Ko Itakura staat heel hoog op het verlanglijstje. Hij zou een goede aanvulling zijn op de kwaliteiten die er nu al rondlopen in het Eindhovense elftal. Belangrijk is dat iemand, zoals Itakura, ook klaar is voor de Champions League waar de Bosz-formatie in gaat uitkomen in de komende tijd.

Daarnaast staat ook oud-Feyenoorder Rick Karsdorp op het welbekende lijstje van de Eindhovense club. De rechtsback heeft na vele jaren zijn contract bij Italiaanse topclub AS Roma, waar hij de voorbije seizoenen veel ervaring kon opdoen, laten ontbinden. Een eventuele overgang naar PSV zou hij voor openstaan.

En hoe staat het met de motoren op het middenvelders Jerdy Schouten en Joey Veerman? Schouten moet in ieder geval vele tientallen miljoenen euro’s, naar verluidt vijftig in totaal, kosten voor geïnteresseerde clubs. Begrijpelijkerwijs ook, want de voormalig speler van onder meer Bologna en Telstar was afgelopen seizoen heel belangrijk voor PSV en ook in het Nederlands elftal.

Vraagprijs voor Veerman

Dat laatste geldt in mindere mate voor zijn collega Veerman, die zelf overigens kenbaar maakte dat er totaal geen interesse voor hem zou zijn. Iets wat hij overigens niet begreep. Ook dát kan echter nog steeds zomaar nog veranderen voordat de transfermarkt sluit, weten ze ook in Eindhoven. Al zal ook de Volendammer een miljoenenbedrag moeten kosten.

PSV houdt dáár echter geen rekening mee, al zijn de wonderen nooit en te nimmer de wereld uit.

Blijft Boscagli hoe dan ook bij PSV?

  • Ja
  • Nee
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie