Slot: ‘Best uitzonderlijk en een compliment aan ons’

Foto: Slot: ‘Best uitzonderlijk en een compliment aan ons’

Ondanks een vroege openingstreffer van Tom Boere won Feyenoord toch nog met 3-1 van SC Cambuur. Na afloop was trainer Arne Slot dan ook overwegend positief over het optreden van zijn ploeg.

“Het is vrij vervelend dat de eerste de beste keer dat zij in onze zestien kwamen direct een goal opleverde”, zei Slot op ESPN. “Daarvoor was het veel investeren, veel rondspelen, veel op hun helft, zonder dat dat tot grote kansen leidde. Het is goed om te zien dat we na hun goal rustig bleven. We speelden tegen een gegroepeerd Cambuur, wat best uitzonderlijk is en misschien een compliment aan ons, maar dat betekent wel dat je erdoorheen moet komen. Door een aantal heel mooie goals is dat gelukt en hebben we uiteindelijk verdiend gewonnen.”

De gelijkmaker van Luis Sinisterra was een absolute beauty. “Of het nu de training of de wedstrijd is, je mikt altijd op die plek, want hij moet zo mooi mogelijk in de kruising. Allebei zaten er strak in, maar aan die van Luis ging ook een fantastische aanname vooraf. En het was de 1-1, dus ook nog een heel belangrijke.”

Jahanbakhsh

Ook Alireza Jahanbakhsh scoorde schitterend. Dat terwijl de Iraniër juist wederom vrij matig speelde tot dat moment. “Dat hij soms vaker de bal verliest dan een ander is niet echt iets nieuws. Dat is ook zijn spel. Vandaag had hij ook wat pech. Hij zette Bryan Linssen alleen voor de keeper, maar dat duurde net te lang, waardoor zijn rendement ook achterblijft. We kunnen onze ogen niet sluiten voor het feit dat hij veel balverlies lijdt. Dan is het des te mooier dat hij direct na rust zo’n fantastische goal maakt.”

Walemark

De vervanger van Jahanbakhsh, nieuweling Patrik Walemark, was ook dichtbij een treffer. “Hij had wat heel mooie acties en was dicht bij een goal. Het is voor hem nog lastig om het tempo en de hardheid van een wedstrijd mee te pakken. Daarom is het belangrijk dat hij af en toe speeltijd krijgt, zodat hij zo snel mogelijk daaraan gewend is. Ik zag hem vandaag met enige regelmaat weer echt puffen als hij zijn actie had gemaakt of mee moest verdedigen. Dat is normaal voor een speler in de voorbereiding, maar wijzelf zitten midden in het seizoen. Dat maakt het een uitdaging om hem zo snel mogelijk klaar te hebben voor meer invalbeurten of zelfs een basisplaats.”

Wint Feyenoord bij AZ? De odd is 2.60!

Welke goal was mooier?

  • Die van Sinisterra
  • Die van Jahanbakhsh
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:18
2+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
5+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
37+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
84+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
22+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
28+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
303+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
63+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
43+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
134+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
124+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
88+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
62+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
120+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
87+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
151+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
158+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
47+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie