Slot getipt: ‘Hij is de ideale nummer zes voor Feyenoord’

Foto: Slot getipt: ‘Hij is de ideale nummer zes voor Feyenoord’

Feyenoord heeft een goede week achter de rug. De Rotterdammers plaatsten zich dankzij een 1-0 overwinning op Lazio rechtstreeks voor de volgende ronde van de Europa League en kenden zondag ook weinig moeite met FC Volendam (0-2 overwinning).

Ondanks de goede resultaten is trainer Arne Slot nog altijd op zoek naar de ideale samenstelling van het elftal. Zo ook op de nummer zes positie, waar ook regelmatig een andere speler opduikt. Feyenoord-watcher Rory de Groot denkt echter dat Slot met Mats Wieffer al de ideale nummer zes in huis heeft. “Ik heb al vaker gezegd dat ik heel erg gecharmeerd van hem ben als speler”, vertelt De Groot in gesprek met Feyenoord TV. “Hij heeft mede door blessures nog niet heel veel gespeeld, maar wellicht ook nog vanwege de keuzes die gemaakt worden. Elke keer als hij invalt zie ik iets waar ik heel blij van word: hij brengt op het middenveld een bepaalde rust, een bepaalde controle en een overzicht dat anderen minder hebben. Met name defensief.”

Wieffer in de basis

Volgens De Groot moet Slot Wieffer een kans geven in de basis. “Wat Wieffer heel goed doet is kijken naar de posities, de ruimte om hem heen en niet alleen naar de bal. Hij dekt constant de ruimte af, hij denkt altijd vooruit, speelt de bal gelijk door. Ik vind het heerlijk om naar te kijken, een speler die altijd vooruit denkt. Wat ik ook belangrijk vind is dat hij een veel grotere dribbel-vaardigheid heeft dan mensen nu denken. Eigenlijk heeft-ie in potentie alles voor die nummer zes positie. Of hij er klaar voor is weet ik niet, daarvoor zijn de invalbeurten te kort. Ik zou hem er weleens willen zien als basisspeler.”

Moet Slot Wieffer in de basis opstellen?

  • Ja, die moet de kans krijgen
  • Nee, komt daar nu nog te kort voor
1265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie