Slot hoopvol: “Laat goede dingen zien bij Van Persie”

Foto: Slot hoopvol: “Laat goede dingen zien bij Van Persie”

Arne Slot is zeer tevreden over het trainingskamp van Feyenoord. In Marbella bereidden de Rotterdammers zich voor op de tweede seizoenshelft en kregen diverse talenten de kans om zichzelf te bewijzen.

Groen, Read en Kraaijeveld laten zich zien

Feyenoord hoopt ondanks een achterstand van 10 punten op PSV na de winterstop alsnog mee te kunnen doen voor het landskampioenschap. Het weerhoudt Slot er echter niet van om aandacht te blijven schenken aan de grote talenten binnen de club. In het oefenduel met FSV Mainz 05 zag hij mooie dingen terug.

“Een aantal jongens, zoals Nesto Groen, is niet voor het eerst mee”, stelt Slot tegenover RTV Rijnmond. “Givairo Read was dat wel voor het eerst en ik denk dat je die tegen Mainz ook hebt gezien. Het is een felle en agressieve speler die nog jong is, maar wel mooie stappen maakt. Eerst bij Robin van Persie (trainer van Feyenoord Onder 18, red.) al en nu bij ons laat hij ook een goede indruk achter.”

Hetzelfde geldt voor Thijs Kraaijeveld. “Hij is ook nog jong en voor hem geldt eigenlijk hetzelfde als voor Read. Hij laat goede dingen zien bij Van Persie en deze week heeft hij ervaren dat de intensiteit van onze trainingen al wat hoger ligt. Kraaijeveld heeft niet mee kunnen doen tegen Mainz, maar als hij had meegedaan had hij kunnen ervaren dat de intensiteit van Mainz vandaag in ieder geval nog hoger lag dan wat wij gebracht hebben.”

Voorbereiding tweede seizoenshelft Feyenoord

Slot zal zich de komende dagen met zijn team voorbereiden op het vervolg van de competitie. Op zondagmiddag 14 januari speelt Feyenoord zijn eerste officiële wedstrijd van het kalenderjaar in De Kuip tegen NEC Nijmegen. Een week later gaat het op bezoek bij Vitesse, waarna de club de maand afsluit met een thuisduel met FC Twente.

Pakt Feyenoord dit seizoen de landstitel?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik denk het niet
610+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie