‘Slot laat nieuwe doelman direct vertrekken’

Foto: ‘Slot laat nieuwe doelman direct vertrekken’

Liverpool heeft vergaande interesse in Giorgi Mamardashvili. De Georgische doelman speelde een geweldig seizoen bij Valencia en trok die vorm door naar het EK in Duitsland. Tijdens dat toernooi kwam hij in de spotlights te staan van vele voetbalclubs. Liverpool wil de 23-jarige doelman hebben, maar de club laat hem wel weer direct vertrekken. Hij gaat eerst een jaar bij Bournemouth spelen voordat hij naar Liverpool vertrekt.

Mamardashvili vertrekt via tussenstop naar Liverpool

Met zijn 1 meter 97 is Mamardashvili een imposante doelman om naar de kijken. Tijdens het EK liet hij zien dat hij een uitstekende reflex heeft en zo heeft hij veel mogelijke doelpunten tegen kunnen houden voor Georgië. Nu wordt hij beloond voor het harde werk. Arne Slot zou het wel zien zitten in Mamardashvili. Volgens Fabrizio Romano moet Slot echter nog even wachten om dagelijks met de Georgiër aan de slag te gaan. The Reds hebben een plannetje gesmeed samen met Mamardashvili. De doelman vertrekt eerst voor een jaar naar Bournemouth om in de Premier League wat ervaring op te doen. Een seizoen later komt hij dan over naar Liverpool.

Slot kan nu namelijk nog beschikken over Alisson Becker. De Braziliaan kwam in 2018 naar Liverpool en mede dankzij zijn keeperswerk groeide de club naar grote hoogte. In 201 wedstrijden in de Premier League hield hij 88 keer de nul. Er moet echter worden gezegd dat Alisson de laatste seizoenen steeds blessuregevoeliger lijkt te worden. Mits fit is hij nog altijd een keeper van topniveau, maar in de afgelopen jaargangen is de 31-jarige doelman niet altijd blessurevrij geweest. Liverpool lijkt Mamardashvili dan ook klaar te stomen om Alisson in de toekomst op te volgen.

Goeie constructie?

  • Ja, lekker ervaring opdoen bij Bournemouth
  • Nee, hij had ook voor een andere club kunnen kiezen
383+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie