Slot loodst Liverpool in voetbalgevecht naar winst

Arne Slot blijft maar winnen met Liverpool. De Nederlandse manager leidde zijn team zondagavond naar een 2-1 overwinning op Chelsea, dat daardoor al vroeg in het seizoen een groot gat moet toestaan.

Liverpool rekent af met Chelsea

Liverpool wist zes van de eerste zeven Premier League-wedstrijden van het seizoen in winst om te zetten. De manschappen van Slot veroverden daarmee de koppositie, maar raakte die zondag kwijt aan Manchester City. De misschien wel grootste concurrent om de landstitel worstelde zich in blessuretijd naar een 1-2 overwinning op Wolverhampton Wanderers.

Binnen enkele uren kreeg Liverpool de kans om de koppositie weer over te nemen. Daarvoor moest men afrekenen met Chelsea, maar de Londenaren waren niet voornemens om de punten zomaar op Anfield te laten. In het eerste half uur creëerden de bezoekers zelfs een aantal enorme mogelijkheden. Zo stuitte Cole Palmer in gevaarlijke positie op een verdediger.

In de eerste dertig minuten claimde Liverpool tweemaal een strafschop. Een handsbal aan Chelsea-zijde leverde geen fluitsignaal van de scheidsrechter op, maar de tweede claim vond wel gehoor. Curtis Jones werd gevloerd door Levi Colwill, waardoor Mohamed Salah mocht aanleggen vanaf elf meter. De Egyptenaar liet doelman Robert Sánchez kansloos: 1-0.

Goal Gakpo afgekeurd

Cody Gakpo dacht de voorsprong van Liverpool zelfs te verdubbelen. De Oranje-international werkte daadwerkelijk doeltreffend af, maar had de pech dat Salah eerder buitenspel stond. Richting de rust had de thuisploeg nogmaals pech met een oordeel van de arbitrage. Een overtreding van Sánchez resulteerde aanvankelijk in een nieuwe strafschop, maar de VAR corrigeerde die beslissing. De Chelsea-doelman raakte namelijk eerst de bal.

Na rust had Liverpool andermaal pech met een VAR-oordeel. Nicolas Jackson werd aanvankelijk teruggefloten vanwege buitenspel, maar uiteindelijk kreeg zijn gelijkmaker alsnog groen licht. Lang wist Chelsea niet te genieten van de tussenstand. Kort na de gelijkmaker zorgde Jones op aangeven van Salah voor een hernieuwde Liverpool-voorsprong: 2-1.

Chelsea bleef ook na de tweede Liverpool-treffer dreigend. Dit resulteerde onder meer in kansrijke momenten voor Palmer en oud-PSV’er Noni Madueke, maar het heerlijke voetbalgevecht op Anfield leverde geen nieuwe gelijkmaker op. Liverpool mag zich daardoor opnieuw lijstaanvoerder van Engeland noemen.

Gaat Liverpool dit seizoen de titel pakken?