Slot schrikt en smeekt fans: ‘Als ik die bedragen zie..’

Foto: Slot schrikt en smeekt fans: ‘Als ik die bedragen zie..’

Feyenoord krijgt dit seizoen met gemak voor iedere Europese wedstrijd weer een boete. Coach Arne Slot hoopt dat de club dat morgen gespaard gaat blijven, thuis tegen Union Berlin. Derhalve klinkt de oproep om in ieder geval géén vuurwerk mee de Kuip in te nemen.

Zo kreeg Feyenoord voor de wedstrijd tegen Slavia Praag om die reden al een boete van 50.000 euro. Maar vuurwerk is helemaal niet nodig voor een sfeer, want ‘die is sowieso al schitterend’, vindt Slot. “Bij avondwedstrijden sowieso, maar ook bij Europese wedstrijden en volgens mij hebben wij daar het vuurwerk helemaal niet eens voor nodig, want ook tegen NEC Nijmegen was het geweldig zonder het vuurwerk. Als je het veld opkomt en je ziet het vuurwerk, denk je in eerste instantie: oh, dat ziet er wel leuk uit, maar je volgende gedachte is: het kost ons wel weer een hoop geld.”

“Volgens mij zijn onze supporters er uitstekend toe in staat om er ook zonder vuurwerk een fenomenale avond van te maken”, vervolgt Slot op de persconferentie vandaag. “Ik hoop dat dit morgen gaat gebeuren, zodat het ons geen geld kost.” Had de trainer die boetebedragen misschien liever in iets anders geïnvesteerd gezien? “Nou, als ik zo de bedragen van de boetes zie, heb ik niet het idee dat we daar heel veel spelers van kunnen kopen, maar dat wil niet zeggen dat het dan misschien wel zonde van het geld is.”

Steun voor Senesi

Op de persconferentie nam Slot het verder ook nog op voor Marcos Senesi, die tegen Vitesse én tegen RKC de fout in ging de afgelopen weken. “Ik denk dat het voor Marcos ook even een omschakeling is. ‘Met de manier waarop wij nu spelen moet hij veel meer aan de bal betekenen en dat moet nu ook op een andere manier in de verdediging. Dat heeft hij een langere periode heel erg goed gedaan. Nu verliest hij helaas, en ook voor ons, twee keer een bal waar een tegengoal uitkomt. Ik moet eerlijk zeggen, die tegen RKC: als er twintig seconden na balverlies een tegendoelpunt komt, is er ook een hele hoop in de tussentijd te doen om die goal te voorkomen. Ik vind dat wel een ander moment dan tegen Vitesse.”

Denk jij dat er morgen uiteindelijk toch weer vuurwerk afgestoken zal worden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie