Slot verklaart contractverlenging en haalt uit naar Tottenham Hotspur

Foto: Slot verklaart contractverlenging en haalt uit naar Tottenham Hotspur

Arne Slot blijft nog een seizoen langer bij Feyenoord, zo maakt hij vrijdagmiddag bekend tijdens de persconferentie. Volgens de oefenmeester heeft hij het goed naar zijn zin in Rotterdam en heeft hij geen clausule voor volgend jaar.

Langer verblijf bij Feyenoord

De trainer was de voorbije twee seizoenen zeer succesvol. Waar hij in zijn eerste jaar met Feyenoord de finale van de Conference League behaalde, pakte hij dit voetbaljaar het landskampioenschap en kwam de club in de kwartfinale van de Europa League terecht. Voor Slot was er daarom voldoende reden om Feyenoord trouw te blijven.

“Het spelen van Champions League. Het werken met de mensen hier, zowel met de staf als spelers. Dat je het privé goed naar je zin hebt. En zeker ook de uitdaging die er in de Champions League ligt en het voortborduren op de afgelopen twee seizoenen. Die keuze heb ik nu gemaakt om dat heel graag te willen”, zo somt hij de pluspunten op.

Evaluatie van Slot

Ongeveer 6 weken voor het einde van de competitie kwam algemeen directeur Dennis te Kloese bij Slot langs met het verzoek om te praten over een contractverlenging. Beide partijen besloten vervolgens met elkaar te zitten, waarbij de hoofdtrainer naar eigen zeggen aangaf dat hij eerste met Feyenoord het kampioenschap wilde veiligstellen.

Na het vieren van de titel begon Slot op dinsdag vervolgens te evalueren wat hij wilde. Zo vroeg hij aan zijn stafleden, die hij had beloofd om mee te nemen wanneer hij naar een andere club zou vertrekken, hoe zij over een overstap dachten. Ook op andere fronten ging hij met mensen in gesprek, zodat hij tot een helder besluit kon komen.

Voor Slot was afgelopen dinsdag duidelijk dat hij zou blijven.”Dinsdagavond is er een appje naar Dennis gegaan met dat het gesprek van woensdag, in tegenstelling tot wat iedereen dacht, zou gaan over het voorstel dat hij mij had gedaan”, stelt Slot. “Ja, er is door mijn management met geïnteresseerde clubs gesproken. Ja, er is met mij gesproken over het sportieve project. Feyenoord wist er ook van.”

Teleurstelling bij Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur, dat een van de geïnteresseerde clubs was, heeft naar verluidt het gevoel dat het uitsluitend is gebruikt om een verbeterd contract bij Feyenoord eruit te slepen. Volgens Slot kan dit idee echter in de prullenbak, omdat zijn management woensdag het gesprek met Te Kloese opende met het feit dat de club hem uitsluitend een hoger salaris moest geven wanneer het vond dat hij dat verdiende en niet op basis van de clubs die hem wilden hebben.

Maakt Slot de juiste keuze?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
1480+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:09
0+
Nagelsmann verklapt geheim van Duitsland
17:52
19+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
7+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
73+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
37+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
302+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
126+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
15+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
107+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
37+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
31+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
83+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
235+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
292+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
82+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
18+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
14:30
50+
Priske verklaart vormdip: “Heeft te maken met verwachtingen”
14:11
121+
Farioli maakt opvallende keuze: “Dát zou je denken”
13:44
7+
Ex-Willem II’er Alexander Isak geblesseerd: ‘Niet bij duel tegen Fulham’
13:24
19+
Anderlecht stuurt Deense coach de laan uit na verlies tegen Genk
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie