Slot wint opnieuw, hattrick voor Madueke

Arne Slot is na zijn tweede Premier League-wedstrijd nog altijd foutloos als manager van Liverpool. The Reds wisten zich zondag te ontdoen van Brentford: 2-0.

Liverpool wint op Anfield van Brenford

Liverpool trapte het seizoen vorige week af met een degelijke zege op Ipswich Town (0-2). Het officiële thuisdebuut van Slot verliep ook voorspoedig. Waar Brentford in de beginfase een aantal speldenprikjes uitdeelde vanuit de omschakeling, daar maakte Luis Díaz juist de 1-0 vanuit een razendsnelle counter. De Colombiaan schoot de bal hard binnen in de korte hoek.

Slot zag zijn manschappen meerdere kansen creëren om de wedstrijd echt naar zich toe te trekken. Díaz verscheen nogmaals in kansrijke positie en ook Andy Robertson had de 2-0 op zijn hoofd, maar doelman Mark Flekken hield de bezoekers meermaals in de race. Aan de andere kant moest Alisson Becker wel alert zijn na een inzet van Nathan Collins.

In de zeventigste minuut wist Liverpool de score dan toch te verdubbelen. Ditmaal fungeerde Díaz als aangever en mocht steraanvaller Mohamed Salah de trekker overhalen: 2-0. Liverpool, waar Cody Gakpo de lat raakte, is evenals Manchester City, Brighton & Hove Albion en Arsenal nog foutloos in de Premier League.

Maduele uitblinker bij zesklapper Chelsea

Eerder op de dag boekte Chelsea een ruime overwinning op het veld van Wolverhampton Wanderers. De Londenaren zegevierden met 2-6 in het Molineux Stadium.

Halverwege gingen Wolverhampton en Chelsea nog gelijk op. Nicolas Jackson en Cole Palmer zorgden weliswaar voor een voorsprong voor de bezoekers, maar Matheus Cunha en voormalig FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen wisten de thuisploeg telkens langszij te schieten. Na rust was er echter geen houden meer aan voor The Wolves.

Met drie doelpunten besliste Noni Madueke hoogstpersoonlijk deze wedstrijd. João Félix maakte op zijn beurt de zesde Chelsea-treffer.

Gaat Liverpool de titel pakken onder Slot?