Slot’s Liverpool knokt zich naast Arsenal

De Premier League-topper tussen Arsenal en Liverpool heeft zondag geen winnaar opgeleverd. In een onderhoudende wedstrijd hielden beide teams elkaar op een 2-2 gelijkspel.

Arsenal en Liverpool in evenwicht

Zowel Arsenal als Liverpool begon de wedstrijd het Emirates Stadium zonder een aantal invloedrijke spelers. Zo moesten Riccardo Calafiori, Martin Ødegaard, William Saliba (Arsenal), Alisson Becker en Diogo Jota (Liverpool) toekijken. Ondanks deze blessures en een schorsing stonden er twee zeer respectabele teams aan de aftrap.

Arsenal nam al na tien minuten de leiding in eigen huis. Andy Robertson moest zijn meerdere erkennen in Bukayo Saka, die vervolgens ook doelman Caoimhin Kelleher kansloos liet: 1-0. Liverpool voerde vervolgens de druk op. Mohamed Salah had de 1-1 op zijn voet na een foute inschatting van Mikel Merino, maar mikte naast.

Van Dijk trefzeker

In de achttiende minuut viel de gelijkmaker dan toch. Trent Alexander-Arnold slingerde een hoekschop voor het vijandelijke doel en Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk knikte raak: 1-1. Een meevaller voor Liverpool, maar desondanks ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in. Merino liet het Londense publiek andermaal juichen.

Liverpool voerde in de tweede helft de druk op. Dit leidde wel tot wat mogelijkheden, maar de Arsenal-defensie dacht stand te houden. Zo mikte Ryan Gravenberch over. De Londense ploeg vergat ondertussen om de nekslag toe te dienen.

Salah slaat toe

In de 81ste minuut kreeg Liverpool alsnog loon naar werken. Op aangeven van Darwin Núñez bepaalde Salah de eindstand op 2-2. Dat is voor de mannen van Slot niet voldoende om Manchester City van de koppositie af te houden, maar wel om Arsenal op vier punten te houden.

Wie pakt de Premier League-titel dit seizoen?