SN Team van de Week: opmerkelijke sterspeler en hofleverancier

Foto: SN Team van de Week: opmerkelijke sterspeler en hofleverancier

RKC won zaterdag op sensationele wijze van sc Heerenveen. In de tweede helft werd een 1-0-achterstand omgetoverd in een overwinning van liefst 1-4. RKC kroonde zich zo ook hofleverancier van het SN Team van de Week. Tovenaar Mats Seuntjes was met drie geweldige assists de absolute uitblinker en is daarom de sterspeler van speelronde 23.

Soccernews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

RKC is de opvallende hofleverancier na dit Eredivisie-weekend. De Waalwijkers doen het uitstekend met een achtste plaats en wonnen na een 3-1-zege op Fortuna Sittard bij Heerenveen met nog grotere cijfers. De 1-4 betekende de grootste uitzege van het seizoen en bijna een verbetering van de grootste uitzege ooit (0-4 bij NAC in 2004).

Keeper: Etienne Vaessen (RKC)

Het is dan ook niet raar dat RKC drie spelers levert aan het SN Team van de Week. Te beginnen met de doelman. Etienne Vaessen kreeg weliswaar een treffer om de oren, maar kon daar weinig aan doen. Daarna hield hij met zeven reddingen RKC in de wedstrijd. In de eerste helft was Heerenveen oppermachtig, maar kon niet meer dan één keer scoren, dankzij Vaessen. Zo zie je hoe belangrijk een doelman kan zijn. In de 2e helft stond de wereld op de kop en werd Vaessens werk beloond.

Verdediger: Iván Márquez (NEC)

Het was het weekend van de scorende verdedigers. Niet geheel toevallig zijn alle verdedigers in het SN Team van de Week doelpuntenmaker. Zoals de Spanjaard Iván Márquez van NEC. De Nijmegenaren wonnen overtuigend met 3-0 van FC Volendam. Márquez leidde de defensie en hield dus de nul. Bij een corner was hij alert en tikte de 1-0 binnen. De Spanjaard zette zijn NEC zo ook nog op het juiste spoor.

Verdediger: Wouter Goes (AZ)

Hij vond het zelf zijn slechtste wedstrijd ooit, maar Wouter Goes krijgt van ons toch gewoon een dikke basisplek. De 18-jarige verdediger zorgde voor de 2-0 in de 2-1-zege van zijn club AZ op Cambuur. Heerlijk dat hij zo kritisch op zichzelf is, maar daar hoeven wij niet aan mee te doen. Oké AZ hield niet de nul, ook lastig bij een penalty tegen, maar Goes deed het meer dan prima. Hij veroverde 7 keer de bal, had een passnauwkeurigheid van 82 procent, 100 procent dribbelsuccesrate (2 dribbels), won 75 procent van zijn grondduels en was dodelijk effectief (1 schot, 1 doelpunt). Hij zou alleen iets sterker moeten zijn in de lucht en nauwkeuriger in de dieptepasses. Leer ervan en wie weet ben je volgende keer SN’s sterspeler.

Verdediger: Edson Álvarez (Ajax)

Hij wilde al twee keer weg, maar zit nog altijd bij Ajax. Edson Álvarez mocht op het einde van de winterse transfermarkt niet naar Chelsea en leidde de Amsterdammers zondag naar een felbevochten zege bij Vitesse (1-2). Álvarez kon prima statistieken overleggen en was een van de weinige lichtpuntjes van de wedstrijd in GelreDome. Zijn kopgoal was zijn eerste treffer van het seizoen. De Mexicaanse verdediger heeft de transferperikelen achter zich gelaten en wil met Ajax de landstitel veroveren.

Middenvelder: Daleho Irandust (FC Groningen)

FC Groningen won eindelijk weer eens. Mede dankzij de geniale ingevingen van Daleho Irandust liep Groningen over Excelsior heen (3-0). De aanvallende middenvelder was druk in de weer, dreigend en creatief. De Zweed vuurde vier schoten en leverde twee assists.

Middenvelder: Mats Wieffer (Feyenoord)

Mats Wieffer speelde een geweldige wedstrijd bij Fortuna Sittard. Zijn Feyenoord won met 4-2 in Sittard en de verdedigende middenvelder scoorde zelfs met een heerlijke pegel. De verdedigende middenvelder heeft zijn plekje gevonden in de ploeg van trainer Arne Slot en hoopt stiekem op Oranje. Als hij zo blijft spelen als tegen Fortuna, kan die uitnodiging van Ronald Koeman niet lang uitblijven.

Middenvelder en sterspeler: Mats Seuntjens (RKC)

Mats Seuntjens is onze sterspeler van speelronde 23. De creatieve aanvallende middenvelder van RKC was weergaloos tegen Heerenveen. Hij gaf drie assists en stuk voor stuk waren het beauty’s, kijk maar terug. Buitenkantje voet, steekpass of strak binnenkant, Seuntjens kan en deed het allemaal. Wordt het niet tijd voor een topclub? Seuntjens is al 30 jaar, dus dan is het wel nu of nooit.

Middenvelder: Oussama Tannane (NEC)

You hate him or you love him. Nou, wij hielden dit weekend van Oussama Tannane. De Marokkaanse middenvelder was de grote man bij NEC tegen FC Volendam (3-0). De technicus dribbelde erop los en strooide met fijne passjes. Hij leverde een puike assist bij de 2-0 en was constant dreigend. Het enige wat ontbrak in Nijmegen was een doelpunt. Tannane deed daarvoor wel zijn best. Hij probeerde het 6 keer (2 schoten op doel, 2 naast en 2 geblokkeerde schoten).

Aanvaller: Florian Jozefzoon (RKC)

Dankzij de enerverende invalbeurt van Florian Jozefzoon is RKC hofleverancier geworden van de 23e speelronde. Jozefzoon was de gouden wissel van Joseph Oosting. Jozefzoon kwam na de rust toen RKC met 1-0 achter stond. De snelle rechtsbuiten maakte gelijk en was in blessuretijd goed voor de 1-4. Als invaller 2 doelpunten maken dan verdien je dubbel en dwars een uitverkiezing in het SN Team van de Week.

Aanvaller: Ricardo Pepi (FC Groningen)

Ricardo Pepi is de nieuwste groeibriljant van FC Groningen. Zijn marktwaarde ligt alweer bijna op 10 miljoen euro en de 20-jarige Amerikaanse spits liet dat zaterdag zien bij de 3-0-overwinning op Excelsior. Bij het dolende Groningen is Pepi een helder lichtpunt. De beweeglijke spits is doelgericht (4 schoten op doel) en maakte de belangrijke 2-0. Hij kapte een tegenstander uit en schoot koeltjes raak. In 18 Eredivisie-wedstrijden staat hij al op 9 goals en dat bij Groningen.

Aanvaller: Fábio Silva (PSV)

Fábio Silva kreeg eindelijk een basisplaats bij PSV en beloonde het vertrouwen van zijn trainer Ruud van Nistelrooy gelijk. De van Wolverhampton Wanderers gehuurd spits scoorde al twee keer als invaller en deed het nu ook als basisspeler. Silva maakte de 1-0 in de 3-1-zege van PSV op FC Twente. Hij kopte een fraaie voorzet van Johan Bakayoko binnen. De 20-jarige spits die deze keer als linksbuiten diende was dreigend en had zijn blik altijd op het doel gericht. In de 77e minuut kreeg de moegestreden Silva een welverdiende publiekswissel.

Op grote lijnen eens met het SN Team van de Week?

  • Ja
  • Nee
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie