Sneijder fileert Utrecht-aanwinst: “Zelfs als je hem in de rust het veld opstuurt…”

Foto: Sneijder fileert Utrecht-aanwinst: “Zelfs als je hem in de rust het veld opstuurt…”

FC Utrecht kent een moeizaam seizoen tot nu toe en dat gaat ook Wesley Sneijder aan het hart. De oud-international vindt dat de Domstedelingen niet beschikken over een goede spits en stelt dat Isac Lidberg zwaar tekort komt voor die positie bij Utrecht.

Sneijder kraakt Lidberg

De aanvaller kwam afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles, maar Sneijder stelt bij het programma Veronica Offside dat de targetman van Utrecht er geen hout van kan. “Die spits… zelfs als je hem in de rust het veld opstuurt maakt hij geen goal.” De aanvaller werd gehaald als vervanger van Anastasios Douvikas, maar de Zweed scoorde nog geen enkele keer in tien duels.

Sneijder vindt dat Lidberg dan ook snel uit het elftal van Utrecht moet verdwijnen. “De supporters hoeven ook niet te gaan staan als hij aan de bal komt, want die bal gaat er niet in. Dan ga je toch iets veranderen?” Volgens de voetbalanalist verkeert Utrecht momenteel in zwaar weer. “Utrecht liep bijna de polonaise toen ze nog 2-2 maakten na een 0-2 achterstand…” Dan ben je zo’n mooie club, met bepaalde ambities, twee jaar geleden is er nog uitgesproken dat je de top drie wil aanvechten, en dan sta je nu zestiende, en ben je een soort van blij als je thuis 2-2 speelt tegen Excelsior… Wat is er dan aan de hand?”

Verandering nodig bij Utrecht

Het doet Sneijder dan ook pijn om te zien dat Utrecht momenteel zo slecht presteert. “Ik zag zelfs Ron Jans over het veld lopen met een big smile. Misschien is dat omdat hij jongens een beetje vertrouwen wil geven, maar… Er zal echt wat moeten veranderen, want dit gaat niet werken zo. Ik kan me er best wel over opwinden. Utrecht is mijn stad, zeker. Ik heb ook een zwak voor bepaalde mensen die daar zitten. Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurt. Het gaat niet alleen veranderen met twee, drie nieuwe spelers.”

Moet Utrecht dit seizoen vrezen voor degradatie?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
318+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie