Soeverein Jong Oranje zeker van EK-ticket

Jong Oranje heeft zich maandagavond gekwalificeerd voor het jeugd-EK van 2025. Ook de leeftijdsgenoten van Georgië konden de foutloze reeks van de Nederlandse talenten niet beëindigen: 3-1.

Emegha maakt er twee bij Jong Oranje

Jong Oranje won afgelopen donderdag al met 5-0 van Noord-Macedonië. Noah Ohio liet zich in die wedstrijd gelden, maar de spits van FC Utrecht moest in Venlo op de bank plaatsnemen ten faveure van Emanuel Emegha. Youri Baas mocht op zijn beurt de geblesseerd geraakte Finn van Breemen vervangen in de basisploeg.

Al na vier minuten bewees Emegha het gelijk van bondscoach Michael Reiziger. Jong Oranje kreeg de bal enigszins fortuinlijk terug op vijandelijke helft, waarna de spits niet faalde in kansrijke positie: 1-0. In de achttiende minuut maakte hij ook het tweede doelpunt na goed voorbereidend werk van Million Manhoef.

Otar Mamageishvili bracht de Georgiërs nog wel terug in de wedstrijd door er 2-1 van te maken. Het wachten was desalniettemin op meer Oranje-doelpunten. Emegha had daarvoor kunnen of misschien wel moeten zorgen, maar de aanvaller liet een aantal opgelegde kansen onbenut.

Ook Ohio slaat toe

Emegha maakte gedurende de tweede helft plaats voor Ohio. De Utrecht-smaakmaker liet zich vrijwel meteen gelden door één-op-één met de doelman koeltjes af te ronden. Bijna maakte hij er ook nog 4-1 van, maar Ohio faalde hopeloos vanaf de penaltystip.

Jong Oranje is na de negende kwalificatiewedstrijd nog altijd foutloos. Daardoor kunnen de manschappen van Reiziger niet meer ingehaald worden.

Kan dit Jong Oranje Europees kampioen worden?

12+
FC Emmen geeft driemaal voorsprong uit handen, Helmond Sport blijft op valreep koploper