Southgate neemt ontslag bij Engeland

Foto: Southgate neemt ontslag bij Engeland

Gareth Southgate is gestopt als bondscoach van Engeland. Dit maakt de voetbalbond FA zojuist bekend. De 53-jarige Engelsman stond maar liefst 8 jaar aan het roer. Southgate bereikte met zijn ploeg tweemaal de finale van een EK. in 2021 werd in de eindstrijd van Italië verloren, afgelopen week deed Engeland dat tegen Spanje.

Opstappen Southgate bij Engeland geen verrassing

Dinsdagmiddag besloot Southgate het stokje door te geven wat betreft het bondscoachschap van Engeland. Sinds 2016 zwaaide hij de scepter bij de Three Lions. Er klonk al een tijdje felle kritiek op het behoudende spel van Southgate. Fans en media klaagden steen en been over de saaie vertoningen van hun land tijdens het EK in Duitsland. ‘Boring England’ wist met slechts twee doelpunten de knock-out fase te bereiken met één overwinning en twee gelijke spelen.

Met Servië, Denemarken en Slovenië als tegenstanders was dit een fikse tegenvaller. In de achtste finale ontsnapte Engeland ternauwernood aan een blamage tegen Slowakije. Jude Bellingham wist vlak voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen te schieten en zo een vroege uitschakeling te voorkomen. Harry Kane beslechte in de verlenging het pleit door de 2-1 te maken. Ook in de kwartfinale hadden de Engelsen de grootste moeite met Zwitserland. Het won uiteindelijk na penalties. Pas in de halve finale begon het echt te voetballen en werd Nederland terecht naar huis gestuurd. In de finale was Spanje echter een maatje te groot en greep Engeland wederom naast een grote prijs.

Reactie Southgate op vertrek bij Engeland

Op de website van de Engelse bond geeft de coach uit Watford een woord van dank. “Ik heb alles gegeven, maar het is tijd voor verandering. De finale van zondag was mijn laatste wedstrijd als manager van Engeland. Ik wil in het bijzonder de staf bedanken, en dan vooral mijn assistent Steve Holland. Het was een privilege om deze groep 102 wedstrijden lang te leiden. Bedankt, Engeland, voor alles.” Ook Mark Bullingham, voorzitter van de bond liet van zich horen: “Gareth heeft het onmogelijke waargemaakt en het fundament voor de toekomst gelegd. We zijn heel trots op wat Gareth heeft bereikt de afgelopen jaren met Engeland en zijn hem eeuwig dankbaar.”

Terecht besluit?

  • Ja
  • Nee
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie