Southgate neemt penalty-cadeautje tegen Nederland voor lief

Foto: Southgate neemt penalty-cadeautje tegen Nederland voor lief

Terwijl Nederland nog baalt van de discutabele strafschop tegen Engeland, bereiden Gareth Southgate en Harry Kane zich voor op de finale. In aanloop naar de ontmoeting met Spanje was het beslissende moment in de halve finale tegen Oranje allang geen onderwerp meer. Het werd door Southgate slechts in een bijzin benoemd.

Southgate en Kane beschouwen voor op EK-finale

Na een toernooi waarin Southgate in eigen land zwaar bekritiseerd werd, kan hij zondag toch de titel ‘Sir Gareth Southgate’ verdienen. De bondscoach en zijn spelers beseffen zich het belang van de allesbepalende wedstrijd. “We hoeven niet veel te zeggen. Iedereen is gemotiveerd voor een wedstrijd als deze. We weten wat het betekent voor iedereen thuis. We willen iedereen een speciale avond bezorgen.”

De weg van Engeland naar de finale ging niet zonder slag of stoot. De wedstrijden in de knock-out-fase tegen Slowakije, Zwitserland en Nederland werden alledrie pas op het laatste moment gewonnen. De eerste met veel geluk, de tweede via penalty’s en de derde met dank aan de scheidsrechter. Het deert Southgate weinig. “De late doelpunten en penalty’s nemen niet weg dat dit alsnog ons moment kan worden. Wij moeten het laten gebeuren. Het zou een geweldig verhaal zijn. De laatste weken laten we ons goed zien. We hebben goed gespeeld tegen Nederland en dat willen we morgen weer doen.”

Geleerd van verloren finale

Engeland krijgt de kans om zich te revancheren nadat het in 2021 de finale verloor van Italië, dat de strafschoppen beter nam. Harry Kane denkt desgevraagd terug aan die wedstrijd. “Het was lastig om de nederlaag te incasseren, maar we hebben ervan geleerd. Het heeft mij geholpen om mijzelf te verbeteren als voetballer. We hebben een lange weg afgelegd om weer in de finale te staan en willen het beter doen dan de vorige keer.”

De aanvoerder van Engeland heeft zichzelf de opdracht voorgenomen om het voetbal thuis te brengen. “Het is mijn taak is om veel mensen blij te maken, inclusief mijzelf. We moeten alles geven, Italië verslaan en de beker naar Engeland brengen. Dat zal mij het meest geweldige gevoel geven dat je als voetballer kunt krijgen. Het zou alles voor me betekenen om deze titel met de fans te kunnen vieren.”

Wie wint de finale?

  • Engeland
  • Spanje
732+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie