Sparta en Heracles komen niet verder dan bloedeloze 0-0

Foto: Sparta en Heracles komen niet verder dan bloedeloze 0-0

Sparta Rotterdam en Heracles Almelo zijn het Eredivisie-seizoen begonnen met een doelpuntloos gelijkspel. In een weinig verheffend duel op Het Kasteel kregen beide ploegen wel wat kansen, maar wilde de bal het doel niet in.

Sparta Rotterdam en Heracles Almelo weten bij seizoenstart niet te scoren

De clubs begonnen met een ander gemoed aan dit Eredivisie-seizoen: Sparta kende een uitstekende voorbereiding, terwijl Heracles geen enkele wedstrijd wist te winnen. Beide ploegen startten met de nodige nieuwe namen. Ervaren Sparta-krachten als Jonathan de Guzmán en Saïd Bakari werden op de bank gehouden, terwijl de van een blessure teruggekeerde Joshua Kitolano niet fit genoeg was om te beginnen. Onder meer Boyd Reith en Mohamed Nassoh kregen de kans vanaf de aftrap.

Erwin van de Looi deed een beroep op liefst zeven nieuwelingen in de basis. De Italiaanse linksback en Finse rechtsbuiten zullen nog niet bij iedere voetbalvolger bekend zijn, spelers als Damon Mirani, Daniël van Kaam en talent Shiloh ‘t Zand zijn wat dat betreft bekender. Beide clubs begonnen behoorlijk voorzichtig aan het duel. Van een stevig offensief van de thuisclub was zeker geen sprake, waardoor de Heraclieden makkelijk de minuten door kwamen. Tobias Lauritsen, die hoopte op een transfer deze zomer maar vooralsnog altijd uitbleef, ondernam twee pogingen maar kon niet echt gevaarlijk worden.

Het debuut van Lorenzo Milani bij Heracles werd er een om snel te vergeten. Na 25 minuten moest de Italiaanse linksback al geblesseerd naar de kant. Heracles probeerde ondertussen wel gevaarlijk te worden: het schot van Mario Engels werd echter geblokt, terwijl Mirani naast mikte. Sparta zette vervolgens een tandje bij: de mee opgekomen Reith kon Fabian de Keijzer niet echt testen. Shunsuke Mito had zich tot dan toe nog niet echt laten zien, maar werd even later wel heel gevaarlijk. De Japanse aanvaller trok vanaf rechts naar binnen en schoot net naast.

Tweede helft niet veel beter

Zo gingen de ploegen zonder doelpunten rusten. Opvallend was in de tweede helft het gesteggel bij Heracles, toen het een vrije trap op een mooie positie kreeg. Bryan De Keersmaecker pakte de bal af van Bryan Limbombe, om ‘m aan ‘t Zand te geven. Dit tot afgrijzen van de Belgische aanvaller, die zag dat er geen gevaar werd gesticht met de trap in de muur. In het eerste gedeelte van het tweede bedrijf gebeurde er weinig spraakmakends, de volgende momenten waren vooral voor de bezoekers. Limbombe trok naar binnen en kon zijn schot net niet op doel krijgen.

Engels testte vervolgens Nick Olij, maar de doelman lijkt de vorm van afgelopen seizoen gewoon door te trekken. In de slotfase zette Sparta dan toch nog even aan voor de thuisfans, ingegeven door een paar wissels. Pelle Clement pikte een afvallende bal op, hij schoot echter net naast. Daarna bleven de echte kansen uit. Zo is de eerste 0-0 van het Eredivisie-seizoen al een feit. Op papier zal Heracles daar meer tevreden over zijn dan Sparta.

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Niet bepaald
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:46
37+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
24+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
23+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:41
348+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
22:21
89+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
34+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
106+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
43+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
150+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:22
71+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
20:18
22+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
19+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
26+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
46+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
39+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
18:38
82+
Erling Haaland gooit olie op Arsenal-vuur: ‘Sowieso weinig spijt’
18:05
91+
Urenlange discussie Manchester United-bestuur eindigt met Ten Hag onveranderd aan het roer
17:45
68+
Sergio Agüero sleept oude club FC Barcelona voor de rechter: ‘Claim is drie miljoen euro’
17:20
275+
Feyenoord kroont zichzelf kampioen in plaats van PSV volgens jaarverslag: ‘Opmerkelijk’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie