Sparta knokt zich terug na horrorstart met kolderieke eigen goal

Sparta heeft zich na rust tegen Almere City knap terug geknokt tot een remise. De Rotterdammers keken na tien minuten al tegen een 0-2 achterstand aan, maar gooiden de handdoek niet in de ring en werden daar dus voor beloond met één punt.

Sparta en Almere delen de punten op Het Kasteel

Voor Sparta ging het al heel snel volledig mis. Na acht minuten spelen opende Thomas Robinet de score en amper twee minuten later kreeg Boyd Reith een eigen doelpunt achter zijn naam. De rechtsback wilde de bal terugspelen op centrumverdediger Rick Meissen, maar die stapte opzij met de intentie om de bal te laten lopen voor Nick Olij. De doelman rekende daar echter niet op en was al opzij gestapt; het speeltuig rolde zo tegen de eigen touwen.

In minuut 33 greep coach Jeffrey Rijsdijk snoeihard in door drie verdedigers te vervangen; Reith, Meissen en Mike Kleijn moesten plaats maken voor Marvin Young, Djevencio van der Kust en Saïd Bakari. Mede door die wissels draaide het na rust een stuk beter. Al heel snel liet Camil Neghli de aansluitingstreffer noteren en zes minuten later scoorde uitblinker Pelle Clement na een fraaie collectieve aanval de 2-2.

In het slot ging Sparta met invaller Kayky – de van Manchester City gehuurde flankspeler maakte zijn debuut – binnen de lijnen nog op zoek naar een derde treffer, maar die viel niet meer. In de blessuretijd kreeg Mike Eerdhuijzen nog een directe rode kaart omdat hij een tegenstander bij de keel greep tijdens een opstootje.

Scoreverloop: 0-1 (08′) Thomas Robinet, 0-2 (10′) Boyd Reith (eigen doelpunt), 1-2 (49′) Camil Neghli, 2-2 (55′) Pelle Clement.